Представяне на книгата на съпредседателя на ПП ВМРО - Българско

...
Представяне на книгата на съпредседателя на ПП ВМРО - Българско
Коментари Харесай

Премиера на книгата на Искрен Веселинов „Национализмът - третият път“ се състоя във Враца

Представяне на книгата на съпредседателя на Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване Искрен Веселинов „ Национализмът - третият път “ (ИК „ Ахат “ - Русе, 2023 г.) се състоя в Дома на науката и техниката във Враца. Премиерата почетоха членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация от областите Враца и Монтана, съидейници.

Авторът, който е някогашен народен представител (2014-2021 г.) и някогашен ръководител на Общински съвет - Русе (2003-2009 г.), беше показан от своя сподвижник и сътрудник в 43-ото и в 44-ото Народни събрания Красимир Богданов - ръководител на Областния комитет на ВМРО-БНД - Враца, който приказва също за актуалните измерения и значение на национализма.

„ Национализмът е третият път - път еднообразно надалеч от авторитаризма на изтока и опита за смяна на човешката същина, прокламирана от крайните либерали, написа в увода на книгата Искрен Веселинов. Той е идеологията, която постоянно съм изповядвал и посветих на нея целия си умишлен живот. Започнах като 18-годишен юноша, когато комунизмът се самоликвидира и бе оповестена многопартийна система. Клеймото върху национализма, в който марксистите съзираха главния си зложелател, обаче заставам десетилетия след рухването на режима. Хиляди същински патриоти с многогодишни старания успяхме да го почистим ненапълно. Постигнахме посредством избори присъединяване в ръководство и считам, че доказахме градивния му темперамент, което изтри вечно стигмата върху него.



Затова написах тази книга - с цел да напомня провокациите и решенията, които национализмът дава за тях. А също на база на сериозния си парламентарен опит да предложа своето виждане за изхода от безпътицата, който изискуем на обществото си. Преди години написах книгата „ Защо съм родолюбец “, с цел да покажа философските учредения на национализма и съизмерването му с другите идеологии на съвремието.

Тази книга е по-скоро теоретико-практичен курс, т. е. споделям опита и предлагам решенията - работещи и прагматични.



В края на ревюто си ползвам и план за конституционна промяна, която, имам вяра, ще рестартира в последна сметка българската държавност. “

„ Посвещавам тази книга на всички същински патриоти, споделя Искрен Веселинов, които в смутните десетилетия на прехода опазиха и не предадоха вярата си, че триумфът на България не е функционалност от сляпото следване на западните демократични идеологеми или васалното послушание на имперските упоритости на Изтока, а би трябвало да бъде дело на нашите лични ръце! “.

Съдържанието на „ Национализмът - третият път “ е структурирано в две елементи. Първата част включва главите: „ Неолиберализмът против нормалността “, „ Руският вирус в българския национализъм “, „ Радикалният ислям, бурките и противозаконните мигранти “, „ Демографското изгубване на българите - обратимо ли е? “, „ Честни избори и чисти ръце за национална народна власт “, „ Национализмът е обществена отговорност “ и „ Неработещият парламентаризъм “, а втората част - главите „ Конституционната промяна - неизбежна и нужна за рестарт на държавността “, „ Интерактивната страна “, „ Националното единение и националната еднаквост “ и „ Националната теория “ и предложенията „ Концепция за промени в политиката за интеграция на циганския (ромския) етнос в Република България и ограниченията за реализацията им “, „ За наложителното гласоподаване “ и „ Предложения за конституционна промяна “.

„ Национализмът - третият път “ е четвъртата книга на Искрен Веселинов. Той е създател също на фентъзи романа „ Черният гмурец ” (2014 г.), на историко-философската студия „ Защо съм родолюбец. Национализъм за лекуване на обществото ” (2018 г.) и на поетичния алманах „ Повиках мрака ” (2020 г.), оповестен под псевдонима Въглемир Тъжин.

Редактор на книгата е проф. Никола Алтънков, съветник - проф. Владимир Чуков, коректор - Васка Шейтанова, а дизайнът на корицата и предпечатът са дело на Траян Тотев.

Преди Враца „ Национализмът - третият път “ беше показана в Русе и Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР