Представяне на книгата Академик Благовест Сендов през погледа на приятели

...
Представяне на книгата Академик Благовест Сендов през погледа на приятели
Коментари Харесай

БАН представя книга за академик Благовест Сендов

Представяне на книгата „ Академик Благовест Сендов през погледа на другари и сътрудници от България и света “ ще се състои на 23 февруари 2023 година (четвъртък) от 16:15 ч. в зала „ Проф. Марин Дринов “ на Българска академия на науките.

Българска академия на науките означи 90-ата годишнина от рождението на акад. Благовест Сендов на 8 февруари 2022 година Събитието в негова памет събра редица изтъкнати учени, общественици, политици и почитатели на делото му. Така породи концепцията и Българска академия на науките пое самодейността да сформира и издаде алманах, в който другари и сътрудници на акад. Сендов да споделят мисли и мемоари за него.

Във възпоменателната книга (издателство на Българска академия на науките „ Проф. Марин Дринов “), в над 200 страници, с изключение на известни обстоятелства за живота на акад. Благовест Сендов, читателят може да открие и дирята, оставена от индивида Благовест Сендов в живота и съзнанието на хората, с които се е срещал, работил и общувал.

Съставител на книгата е брачната половинка му Анна Сендова. Книгата ще показа ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР