Представяме Ви акценти от изказването на Христо Иванов по време

...
Представяме Ви акценти от изказването на Христо Иванов по време
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пеевски се засилва, защото Борисов отслабва

Представяме Ви акценти от изявлението на Христо Иванов по време на днешния митинг пред Българска национална телевизия , проведен от БОЕЦ.

“Няма да се върша на жител, аз съм политик. Станах политик, тъй като бях жител, само че разбрах, че е належащо политическо деяние, с цел да освободим страната. ” - по този начин стартира изявлението си Христо Иванов през събралите се протестиращи.

След като благодари на уредниците, че са му дали думата, той прикани жителите към това да мислят за нещата, които ги сплотяват:

“Тук сме от най разнообразни обединения. Ще запазим разликите си по всевъзможни тематики, само че по това, което ни е обединило би трябвало да можем да приказваме и цивилен, и политически за това, че сме се събрали да освобождаваме страната, да освобождаваме институциите - да почистим страната от този мафиотски захват. ”

Иванов разяснява ролята, която една една национална телевизия би трябвало да има за откриване на зависимостите в страната и съобщи, че оставката на Борисов няма да е задоволителна:

“Изчистването на това положение би трябвало да мине не просто през една оставка, която би трябвало да извоюваме, само че то ще стартира от нея - с цел да не стане като предишния път, когато си отиде Орешарски, само че остана Пеевски - и ще би трябвало да продължи, институция по институция. ”

Съпредседателят на “Демократична България ” изиска оставките на Гешев, а също и на Кошлуков, който назова “най-страшното лице на корупцията в България ”, което не разрешава разнообразието от гледни точки да се чува в Българска национална телевизия.

“В Българска национална телевизия се чува единствено една позиция - тази на Пеевски и на ПИК. Тази телевизия би трябвало да бъде освободена! ” - съобщи водачът на “Да, България! ” и съпредседател на “Демократична България ”. - “Тя би трябвало да престане да бъде мафиотска социална телевизия, в която с публични средства мафията си прави агитация и промива мозъците на хората! ”

Христо Иванов акцентира, че всяка една политическа мощ би трябвало да съобщи къде стои по значимите тематики:

“Всеки глас е заветен, тъй като това е нашата народна власт. Това е нашата независимост. Излезнали сме да подсигуряваме това, което е пред скоби. Пред скоби е свободата. Пред скоби е върховенството на правото в България. Пред скоби е човешкото достолепие да се наречеш европеец. Това, което е пред скоби ние би трябвало да можем дружно да го отбраняваме ”

След края на изявлението си пред протестиращите Иванов продължи с коментар пред фейсбук публиката по отношение на отхвърли на министър Горанов да си подаде оставката:

Пеевски управлява основни министри: управлява финансовия министър, управлява вътрешния министър, парламентарната комисия, която би трябвало да управлява харченето на икономическата помощ. И по тази причина икономическата помощ няма да стигне до естествения бизнес и жители, а ще стигне единствено до джобовете на Пеевски и неговите другари. ”

В коментара си Иванов изрече убеденост, че фотосите с пачките и златото са това, с което Пеевски държи Борисов и досието, с която да бъде изработен ареста на Борисов е подготвена в прокуратурата и единствено чака подобаващия миг.

“Борисов към този момент се държи за стола си не като политик, който счита, че има нещо да направи за страната си или като политик, който счита, че това е в негов електорален интерес, държи се като един уплашен заек, който се чуди по какъв начин да оцелее и да не влезе в пандиза. ”

Иванов приключи изявлението си с апел към хората да не се отхвърлят:

“Ако хората в Истанбул съумяха да кажат “НЕ ” на Ердоган, и ние тук ще успеем. Пеевски , ще си вземем страната от теб! Ще има закон, ще има достолепие! ”
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР