Представяме ви 8 логически загадки. С някои от тях сигурно

...
Представяме ви 8 логически загадки. С някои от тях сигурно
Коментари Харесай

8 логически задачи за раздвижване на ума

Представяме ви 8 логичен загадки. С някои от тях несъмнено ще се справите доста бързо, а други ще изискват повече време и старания. Правилните отговори се намират в края на публикацията.

1. Фалшивите монети 

Разполагате с 3 златни монети, едната от които е подправена, и една везна. Фалшивата монета тежи по-малко от другите 2. Как ще определите коя монета е подправена?

2. Кой куб пасва на шаблона вдясно? 

Източник: Cernecka Natalja / Shutterstock

3. Готвачът и пържолите 

За да завоюва в кулинарно съревнование, основният готвач би трябвало да подготви 6 пържоли в границите на 15 минути, като употребява единствено един тиган. Той може да сложи единствено 4 пържоли в тигана в даден миг. Как може той да се оправи с това предизвикателство в границите на поставеното му време?

4. Кокошките и яйцата 

Една стара дама има три кокошки, които снасят 3 яйца за 3 дни.Тя обаче желае кокошките й да снасят още яйца и по тази причина си купува 12 нови кокошки. Колко яйца ще събере остарялата дама за 15 дни?

5. Рицарите и принцесата 

Един цар желал да откри брачен партньор за щерка си и решил да провежда рицарски шампионат. Кандидатите трябвало да изпълнят голям брой провокации и в последна сметка на финала останали единствено двама души. За да реши кой ще бъде спечелилият, царят заповядал на рицарите да препускат с конете си до едно езеро. Онзи, който дойде финален, щял да получи принцесата.

В продължение на една седмица рицарите яздили към езерото, защото никой от тях не желал да бъде първи, а финален. Накрая и двамата решили да се откажат и да се приберат по домовете си. Но тогава принцесата отишла при тях и прошепнала нещо и на двамата. Мъжете мигновено се качили на конете си и препуснали към езерото. Какво им е споделила принцесата?

6. Трите врати 

Докато се разхожда в гората, едно момче се натъква на изоставена хижа. След като взема решение да влезе в нея, вратата се затваря и то остава затворено. Мястото е мрачно и няма електричество. Момчето чува глас, който му споделя, че може да се избави, откакто излезе през една от трите порти.

Зад първата врата има хиляди отровни змии, които ще го ухапят и то ще почине.
Зад втората врата има електрически стол и главорез, който ще го убие.
Зад третата врата има лъв, който не е ял от много време.

През коя врата би трябвало да влезе момчето, с цел да се избави?

7. Помогнете на вълшебника да открие верния ключ.

Източник: Cernecka Natalja / Shutterstock

8.

Източник: Cernecka Natalja / Shutterstock

Ще намерите отговорите на идната страница.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР