Представлението а Явор Гърдев Квартет, което беше посочено, като пример

...
Представлението а Явор Гърдев Квартет, което беше посочено, като пример
Коментари Харесай

Представлението на Явор Гърдев в НДК се е играло само 3 пъти заради изборите

Представлението а Явор Гърдев " Квартет ", което беше посочено, като образец за огромни разноски в НДК се е играло едвам три пъти, поради изборите, а е трябвало да се играе 6 пъти. Това заяви режисьорът по Българска национална телевизия.

Според изказванията на втората директорка на НДК Оли Груева уволненият шеф на " двореца " Мирослав Боршош независимо одобрявал неоправдани разходи - да вземем за пример 450 хиляди лева за четири представления на " Квартет " на Явор Гърдев, от които се осъществили единствено две, едното с предложения.

Гърдев сподели, че съгласно това, което той знае, представлението не е паднало. То не може да се играе всеки ден, а един път или два пъти на половин година, поради огромния брои на нужните екипи, които не са на на заплата в НДК, а би трябвало да се " наемат " за всяко зрелище, изясни Гърдев. " Квартет ", съчетава спектакъл, кино и виртуална действителност в едно.

Две от представленията са анулирани поради преместването на Секционните изборни комисии за локалните избори в НДК след случая в Арена " Армеец " и поради президентските избори. Сумите за билетите са върнати на феновете.

Гърдев счита, че " Квартет " е дълготрайна инвестиция, която още не е осъществена, както и другите представления в НДК. Той сподели, че има негови представления, които са прекрачили прага на своята доходност на 20-тото зрелище, а в този момент са на 120-то.

Гърдев счита, че с 6 представления на " Квартет " би могъл да доближи нормите за " културна доходност ", която била към 60% от цената на цялото зрелище, а на 12-тото зрелище би покрил и условията за облага на комерсиално сдружение.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Скандалът с НДК (35)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР