Представителят на СЗО доц. Михаил Околийски предупреди, че изолирането вкъщи

...
Представителят на СЗО доц. Михаил Околийски предупреди, че изолирането вкъщи
Коментари Харесай

Препоръките на СЗО за училище и поредно напомняне: Няма смисъл да носите маска под носа

Представителят на СЗО доцент Михаил Околийски предизвести, че изолирането у дома на децата поради ковид е рисково от психилогична позиция – тъй като се прекъсва по този начин нужния за хубавичко душeвност естествен обществен контакт. Дистанцията – метър до метър и половина, както и стерилизация плюс маски над 12 години са ограниченията, които СЗО предлага за отваряне на учебните заведения. СЗО предлага и възрастен, който да следи спазването на ограниченията, посочи доцент Михаил Околийски. Той добави пред Българска национална телевизия, че възрастни учители и деца с хронични болести би трябвало да носят маски и в час.
Децата разпростаняват COVID-19 в дребна степен – сред 1 и 7 %, само че връщането на учебно заведение заплашва по-възрастните – бабите и дядовците.
 Къде е най-вероятно да се заразим с COVID-19 по градове в България - статистика Къде е най-вероятно да се заразим с COVID-19 по градове в България - статистика
Явно има по-отчетливи особености във връзка с епидемията от ковид в България. Пет месеца след началото ѝ към този момент има ясни тенденц...
Околийски се оплака и, че жълтите медии в България „ отравят като настройки и послания ” хората във връзка с ковид. Има хора, които са съзнателни и съблюдават, само че има и такива, които имат вяра в глупави тайни теории – че няма вирус, че Бил Гейтс го е измислил, сподели специалистът. Той даде и образец за некомпетентност – да си носиш маската на брадичката тук-там, където тя би трябвало да е сложена на лицето ти по този начин, че да покрива и носа, и устата.
Няма доказателства, че SARS-CoV-2 става по-вирулентен, посочи Околийски. Той настоя, че в битката с COVID-19 е хубаво оптимално рано да се имунизираме против грип. В България процентът на имунизирани против грип е 3-4%, до момента в който в Европа е 25%, има страни и с 50% покритие, по думите на Околийски.
СЗО има наблюдения, че още не е предходна всички етапи на инспекция - не считаме, че има основана ваксина, която е безвредна, сподели Околийски.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР