Представителната демокрация остава любима система на управление по целия свят,

...
Представителната демокрация остава любима система на управление по целия свят,
Коментари Харесай

Привлекателността на демокрацията намалява, тъй като нациите в голяма част от света провеждат избори, сочи проучване

Представителната народна власт остава обичана система на ръководство по целия свят, само че привлекателността й понижава в навечерието на изборите в огромна част от света, съгласно изследване на 24 демократични страни от Pew Research Center, оповестено в сряда.

Въпреки че междинна стойност от 77% в 24-те изследвани страни споделят, че представителната народна власт е „ добра “ система на ръководство, по-висока от всяка друга друга опция, медиана от 59% сподели на анкетьорите, че са недоволни от това по какъв начин работи демокрацията в личната им страна. В 22-те страни, за които има данни от 2017 година, последния път, когато Pew попита за демокрацията, делът на описващите демокрацията като „ доста добра “ система е намалял в половината от тях.

„ Хората харесват представителната народна власт. Но виждате тук по доста разнообразни способи, че хората са в действителност разочаровани от това по какъв начин се показва “, сподели Ричард Уайк, ръководещ шеф на Pew’s Global Attitudes Research. „ Има същинско разминаване сред хор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР