Представителки на школите от 14 държави ще пристигнат за участие

...
Представителки на школите от 14 държави ще пристигнат за участие
Коментари Харесай

Грации от 14 държави идват на турнира „Царица Маргарита”

Представителки на школите от 14 страни ще дойдат за присъединяване в интернационалния шампионат по художествена гимнастика за приз „ Царица Маргарита ” във Варна. 26-ото издание на проявата е на 1 и 2 септември в зали „ Младост ” в Двореца на културата и спорта. Създател и основен уредник на шампионата е Анелия Атанасова.

Надпреварата на грациите е в два паралелни шампионата. Първият е по ФИГ (Международната федерация по гимнастика). За него досега присъединяване са декларирали Азербайджан, Германия, Индия, Канада, Киргизстан, Норвегия, Румъния, Турция, Черна гора, Япония и България, оповестяват от пресслужбата на шампионата.

Състезанието по ФИГ е единствено самостоятелно, в многобой и шампионат на уредите в две възрастови групи - девойки старша и дами. Очаква се в конкуренцията да се включат 20 гимнастички.

Паралелно ще се организира и клубен шампионат. За него удостоверение досега има от Италия, Румъния, Русия, Палма де Майорка, Черна гора и Чили. В тази конкуренция ще бъдат показани и няколко български клуба, сред които варненските „ Чар - ДКС ” и „ Грация ”.

Програмата планува единствено шампионат на уредите, без класиране за многобой. Гимнастичките ще бъдат разграничени в няколко възрастови групи съгласно годината си на раждане. До момента присъединяване в клубното съревнование са декларирали и 15 ансамбъла, сред които и младежкият тим на България.

„ Радва ме това мощно наличие на школи от разнообразни страни. Не бе лесна организацията, като се има поради, че нашият шампионат се организира директно преди международното състезание. Състезанието ни печели все по-голям престиж и за участничките е въпрос на авторитет да покажат уменията си във Варна ”, разяснява създателката на шампионата Анелия Атанасова.

Официалното разкриване е на 1 септември от 15:00 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР