Представителите на македонските българи в Северна Македония не се отказват

...
Представителите на македонските българи в Северна Македония не се отказват
Коментари Харесай

Сдружение Иван Михайлов, Битоля: Ние, македонските българи сме тук

Представителите на македонските българи в Северна Македония не се отхвърлят и ще се борят за правата си в Страсбург, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Скопие Маринела Величкова.

„ С последното решение Комисията за потребление на имена на лица и министърът на правораздаването смятат, че наименованието на Културния център „ Иван Михайлов “ е проблем. С това Република Северна Македония предава работата на Вътрешна македонска революционна организация и отбраната на македонците. Същите хора, които в миналото са се борили и починали за идеалите на Вътрешна македонска революционна организация. С това решение умират животът и битката на хилядите македонци, починали в името на концепцията, сложила основите на тази страна – Вътрешна македонска революционна организация и нейните водачи Даме Груев, Гоце Делчев, Тодор Александров и Иван Михайлов, които очевидно са  се определили като македонски българи, са заличени ”, написа на фейсбук страницата си ръководителят на съдружие Културен център „ Иван Михайлов ” в Битоля Люпчо Георгиевски, откакто стана ясно, че министърът на правораздаването на Северна Македония е отказал потреблението на името Иван Михайлов, като провокативно. Постът му беше споделен и на фейсбук страницата на сдружението. 

 

„ Ако се замислим преди години, единствено думата българин беше табу у нас, а в този момент към този момент се борим за правата на индивида. Иван Михайлов и нашият Културен център, наименуван в негова чест, не е записан в централните регистри, а в сърцата на хората в Македония. Ние, македонските българи, сме тук без значение дали желаеме или не, и знаем по кой път би трябвало да върви Македония, както са знаели нашите предшественици. Ние сме борци за истина като тях, а не жертви и с всеки минал ден ще даваме повече и повече ”, написа в поста на страницата и на сдружението „ Иван Михайлов ” в Битоля, в което се декларира, че представителите на македонските българи в Северна Македония не се отхвърлят и ще се борят за правата си в Страсбург, „ за унищожаване на фалшифицираната история и за отваряне на досиетата на УДБА ” и никой не може да ги спре. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР