Представителите на ЕНП на конгреса в Букурещ одобриха кандидатурата ѝ

...
Представителите на ЕНП на конгреса в Букурещ одобриха кандидатурата ѝ
Коментари Харесай

С 400 гласа за и 89 против: ЕНП избра Урсула фон дер Лайен за...

Представителите на ЕНП на конгреса в Букурещ утвърдиха кандидатурата ѝ за втори мандат с 400 гласа " за " и 89 " срещу ".

 

Фон дер Лайен уточни войната в Украйна, рецесията в Газа, която дестабилизира Близкия изток, и усилването на въздействието на Китай като основни провокации пред 27-членния блок с население от към 450 милиона души.

 

" Ние сме партията на хората и изпълняваме това, което ги вълнува ", съобщи Фон дер Лайен в своята тирада, до момента в който търсеше поддръжката на делегатите.

 

" Просперитет. Сигурност. Демокрация. От това се нуждаят хората в тези сложни времена ", акцентира тя.

Нейната кандидатура за преизбиране беше утвърдена с скрито гласоподаване от към 800 делегати, депутати и водачи на ЕНП, измежду които беше водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Групата е с огромна преднина в социологическите изследвания и се чака да остане най-голямата група в Европейския парламент, което прави фон дер Лайен корав любимец за поста ръководител на Европейската комисия.

 

Днес тя даде обещание мир, разцвет и сигурност за европейците, като се ангажира да продължи да поддържа твърдо Украйна, да укрепва икономическата конкурентоспособност на Европа, да подсигурява върховенството на закона и да се бори с противозаконната миграция.

" Ние, европейците, сме тези, които решаваме кой да пристигна в Европа и при какви условия ", сподели тя. Манифестът на нейната партия, показан на 6 март, включва проект за прекачване на молбите за леговище към трети страни въз основа на " модела Руанда " на Обединеното кралство.

 

Фон дер Лайен също по този начин отдаде особено внимание на европейските аграрни производители, които през последните месеци се изправиха против бюрокрацията на Брюксел по време на митинги в страните от Европейски Съюз, и съобщи, че нейната партия ще се опълчи на възходящата опасност от политически крайности, предаде БГНЕС. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР