Представителите на ДПС влязоха на консултации при държавния глава Румен

...
Представителите на ДПС влязоха на консултации при държавния глава Румен
Коментари Харесай

ДПС при Радев: Предсрочни избори ще има, въпросът е кога

Представителите на Движение за права и свободи влязоха на съвещания при президента Румен Радев. Президентът разгласи, че чака те да създадат оферти, въз основа на своя опит.

" Уважаеми представители на управлението на Движение за права и свободи, добре пристигнали в президентската институцията.

Вие към този момент декларирахте, че виждате излаз в предварителни парламентарни избори. Вашата партия е натрупала дълготраен опит в парламентаризма, което планува действителна отговорност пред жителите. Как вие виждате ролята на вашата партия за излизане от тази обстановка и намирането на разговор, с цел да предотвратим тези рецесии в интервал, в който няма да има парламент и държавно управление, което да взима значими решения? " Това разгласи президентът Румен Радев при посрещането на представителите на Движение за права и свободи.
" Наситина се намираме в една политическа, обществена и икономическа рецесия. Виждаме енергийна рецесия, която е реалност. В тази обстановка имаме и политическа рецесия. Още през април декларирахме, че формулата за сформиране на болшинство в националното заседание и настоящето ръководство е неверна. Политическата логичност диктува, тази власт, която е учредена на разделянето и реваншизма да падне.

Ние сме виновна политическа партия със своя опит в българския политически и либерален живот. В такива спешни обстановки Движение за права и свободи постоянно е играло виновна роля. В актуалната обстановка ние декларирахме, че с цел да бъде изменена формулата, по която да се образуват болшинства, са нужни предварителни избори. Трябва нова основа на къщата, с цел да се образуват нови модели.

Предсрочни избори ще има, само че би трябвало обсъдим какво ще вършим в интервала, до момента в който те се проведат. До през вчерашния ден ме питаха, дали ще посетя тези съвещания? От в този момент заявяваме, че ще си носим нашата отговорност, без да бягаме от нея ", разгласи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР