Представители на талибаните обявиха Китай за свой най-близък съюзник в

...
Представители на талибаните обявиха Китай за свой най-близък съюзник в
Коментари Харесай

Талибаните обявиха Китай за най-близък съюзник

Представители на талибаните оповестиха Китай за собствен непосредствен съдружник в интернационалната общественост. По думите им, Пекин е „ подготвен да влага и възвърне “ Афганистан и по тази причина е техен „ главен сътрудник “, оповестява италианското издание " Ла Република ".

Забихула Муджахид, представител на групата, съобщи, че китайците ще оказват помощ за възраждането на афганистанския рандеман на мед. Той похвали китайците за техния капиталов план „ Един пояс, веднъж “, който напредва макар рецензиите от западните страни.

Китай е една от дребното страни, които не изтеглиха личния състав от посолството си в Кабул след завладяването на талибаните. Делегация на талибаните посети Китай през юли за диалози с външния министър Ван И в Тянцзин.

Муджахид сподели пред " Ла Република ":

" Китай е нашият главен сътрудник и за нас съставлява фундаментална и изключителна опция, че е подготвен да влага и реконструира страната ни. Ние високо ценим плана " Един пояс, веднъж ", който ще служи за възобновление на античния Път на коприната. Освен това имаме богати медни мини, които с помощта на китайците могат да бъдат върнати в произвеждане и осъвременени. Китай съставлява нашият паспорт към пазарите на целия свят. "

Коментарите му идват, откакто външният министър Доминик Рааб съобщи, че Англия няма да „ признае талибаните в обозримо бъдеще “. Той сподели, че има потребност от " непосредствено взаимоотношение " с групата, с цел да се подсигурява, че английските жители и афганистанските съдружници могат да изоставен Афганистан.

Рааб също по този начин съобщи, че евакуационните полети от Афганистан могат да бъдат обновени „ в близко бъдеще “ след диалози с водачите в Катар.

Не е ясно по какъв начин тази позиция на талибаните, които са крайни мюсюлмани, се покрива с информациите на правозащитните организации, че Китай провежда трудови лагери с уйгурските мюсюлмани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР