Представители на САЩ и ЕС очертаха какво биха считали за

...
Представители на САЩ и ЕС очертаха какво биха считали за
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Западът не таи големи надежди украинското контранастъпление да изтласка руските сили

Представители на Съединени американски щати и Европейски Съюз обрисуваха какво биха смятали за " триумф " за украинската контраатака, само че признаха, че изтласкването на съветските сили от териториите е малко евентуално, написа " Ню Йорк Таймс ", представен от ТАСС.

 

Както отбелязва вестникът, Съединени американски щати и Европа считат, че контранастъплението може да се трансформира в повратна точка в спора, само че " доста зависи от резултата ". В същото време „ няма подозрение, че новият боен ход ще повлияе на полемиките по отношение на бъдещата поддръжка за Украйна, както и дебатите за това по какъв начин да се подсигурява нейното бъдеще “, написа вестникът.

Според " Ню Йорк Таймс " остава неразбираемо какво тъкмо Съединени американски щати, Европа и Украйна ще смятат за " сполучлива " контранастъпление. В частни диалози представители на Съединени американски щати и Европейски Съюз признават, че „ прогонването на всички съветски сили е малко евентуално “.

 

В петък съветският президент Владимир Путин съобщи пред кореспонденти, че украинските въоръжени сили търпят големи загуби при контранастъплението си, което е покруса, за която киевските управляващи носят цялостна отговорност.

 

По данни на съветското министерство на защитата украинските сили вършат несполучливи опити за нахлуване от 4 юни насам, като загубите са в жива мощ и техника. На 6 юни съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че за три дни съветските войски са отблъснали всички опити за " от дълго време обещаното нахлуване " на ВСУ, като загубите на украинските войски възлизат на 3715 души, 259 бронирани машини, 134 автомобила, 48 полеви артилерийски оръдия и над 50 безпилотни летателни апарата. 

 

Източници: nytimes.com, ТАСС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР