Представители на риболовната общност и туристическия бизнес излизат на протест

...
Представители на риболовната общност и туристическия бизнес излизат на протест
Коментари Харесай

Рибари и хотелиери излизат на протест утре срещу вятърните паркове в Черно море

Представители на риболовната общественост и туристическия бизнес излизат на митинг във Варна против Законопроекта за сила от възобновими източници в морските пространства.

Около 09:30 ч. на 18 март, понеделник, ще бъде затруднено придвижването на моторни транспортни средства по бул. " Княз Борис I " в региона на Двореца на културата и спорта (ДКС) и разположения в непосредствена непосредственост хотелски комплекс, оповестяват уредниците на акцията.

Участниците ще изразят обществено своята позиция против законодателната самодейност в границите на 3 часа. Планира се образуване на автошествие, което ще има събирателен пункт в региона на хотелския комплекс до ДКС.

Автомобилите ще преминат от бул. " Княз Борис I " към бул. " Цар Освободител ", а по-късно ще се насочат към Община Варна по бул. " 8-ми Приморски полк ". Движението на колоната ще продължи в посока кв. " Аспарухово " и Рибарско пристанище " Карантината ".

Пряка причина за недоволството става проведена от Центъра за проучване на демокрацията кръгла маса във Варна по въпроса за развиване на вятърни енергийни паркове в Черно море. Очакваше се това събитие да бъде извършено в понеделник в хотелски комплекс до ДКС.

" С тези деяние на така наречен Център за проучване на демокрацията се цели продължение на лобисткото пробутване на Законопроекта. Ще покажем за следващ път, че българската морска общественост и живеещите по Черноморието упорстват за незабавното отдръпване на този законопроект ", съобщи Емил Милев, ръководител на Риболовно съдружие " Черноморски изгрев ".

Протестът в понеделник е обвързван и с неналичието на лодкостоянки и места за домуване на риболовни кораби във Варна, проблем, който не е решен от над 3 десетилетия. Риболовните сдружения стачкуват и против " злоупотребата с власт от страна на общински чиновници по отношение на техни представители "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР