Представители на поколението Z смятат, че усещането за богатство не

...
Представители на поколението Z смятат, че усещането за богатство не
Коментари Харесай

Пари, свобода, добро здраве. Какво е богатството за различните поколения?

Представители на поколението Z считат, че чувството за благосъстояние не значи безусловно финансова сигурност.

Според изследване на US Bank, извършено по-рано този месец, множеството представители на поколението Z считат, че " по-доброто качество на живот " (38%) е симптом за благосъстояние, а съществуването на избрана сума пари е подобен за 36%. 28% споделят, че благосъстоянието е в това " да пребивавам по този начин, както желая ".

За разлика от тях, 61% от бейби бумърите споделят, че да се чувстваш " богат " значи да имаш финансова сигурност, следвана от положително здраве – 33%, оповестява BusinessInsider.

Според отчета, вложителите от поколението Z са склонни да се стимулират от прекарванията и реализирането на персонални ползи - една четвърт от тях споделят, че " да си сполучлив " и да имаш свободата да правиш това, което искаш, дефинират благосъстоянието.

Новите данни удостоверяват констатациите на Schwab от юни, съгласно които 61% от респондентите от поколението Z споделят, че " опцията да си разреша метод на живот като този на моите другари ме кара да се усещам състоятелен ", за разлика от 31% от хората от поколението на бейби бумърите.

Данните на Schwab демонстрират, че благосъстоянието не се дефинира от достигането на някаква нереална чиста стойност, а по-скоро от опцията да живееш живота си по метода, по който искаш.

Това не значи, че финансовата сигурност не е значима за представителите на поколението Z.

Според ново изследване на Bankrate множеството от по-младите американци не могат да доближат почти 233 000 $ годишно, които са им нужни, с цел да се усещат сигурни или удобно с финансите си. Само 25% от представителите на Поколението Z се усещат финансово сигурни, като множеството от тях предвиждат, че един ден ще бъдат финансово обезпечени.

Според US Bank четирима от всеки петима вложители от поколението Z са мощно стимулирани да влагат в нови благоприятни условия и прекарвания, което е съвсем два пъти повече от % на бейби бумърите.

В резултат на това доста представители на Поколението Z са подготвени да одобряват по-ниска възвръщаемост, стига вложенията да подхождат на техните убеждения и полезности.

Близо две трети от представителите на поколението Z са склонни да влагат само в предприятия, които поддържат дела и заемат обществени позиции по избрани въпроси, което е два пъти повече от % на бейби бумърите.

Поколението Z влага повече в прекарвания заради всеобхватната си угриженост за стопанската система, която съгласно мнозина затруднява постигането на финансова непоклатимост на фона на високите студентски заеми и наеми.

Около 89% от дейните и амбициозните вложители оповестяват, че са извънредно или доста загрижени за инфлацията, следвани от опцията за криза и повишението на лихвените проценти.

Инвеститорите от поколенията Бейби Бум и X оповестяват, че са по-песимистично настроени по отношение на вложенията си в бъдеще, в сравнение с вложителите от поколението Z, макар че съвсем всички млади вложители към момента съпоставят финансовото си състояние с това на другите, в това число с родителите си, приятелите си и тези в обществените медии.

Макар че Поколението Z е загрижено за финансовото си обмисляне,  то към момента харчи доста.

Според данни на Credit Karma, предоставени на BusinessInsider, междинният баланс на кредитните карти на младежите е повишен с 45% от март 2022 година насам. Проучване на Credit Karma от юли 2022 година, открива още, че 21% от респондентите от Поколението Z са подготвени да задлъжнеят, единствено и единствено, с цел да могат да споделят прекарванията и покупките си в обществените медии.

Всичко това приказва, че представителите на Поколението Z се стремят да влагат във ваканции с другари, с цел да се усещат богати, вместо да икономисват всеки $, с цел да се усещат финансово сигурни.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР