Представители на партия Възраждане свалиха тази сутрин украинското знаме от

...
Представители на партия Възраждане свалиха тази сутрин украинското знаме от
Коментари Харесай

Представители на Възраждане свалиха украинското знаме от сградата на Столичната община

Представители на партия " Възраждане " смъкнаха тази заран украинското знаме от постройката на общината в София. Малко по-късно флагът, подложен с решение на Столичния общински съвет, беше възобновен.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че от партията няма да позволен непознати флагове да се веят над български институции и че сваленият байрак ще бъде занесен в Украинското посолство.

От Столична община окачествиха случилото се като безсрамие и жестоко посягане над демокрацията.

" Депутати от " Възраждане " са играли ролята на защита на вишка, посредством която е било свалено знамето на Украйна. Безобразно държание, по случая към този момент има формирана кореспонденция в Пето РПУ, открита е самоличността на посетителите. Това е свършено от служителите на реда тук пред постройката, на които, по техни думи, категорично е казано да не се месят ", сподели Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.

" Свалихме украинското знаме от Столична община, тъй като мястото на всяко едно непознато знаме в нашата страна е в двора на съответното посолство, резиденцията на съответния дипломат, в постройката на консулска работа или в комерсиално посланичество. Чужди флагове на български институции се веят тогава, когато те са завладени, а страната е окупирана. Все още аз доколкото знам България е самостоятелна. Поне по този начин написа в Конституцията ", сподели Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР