Представители на онлайн кината и телевизионните канали се обявиха срещу

...
Представители на онлайн кината и телевизионните канали се обявиха срещу
Коментари Харесай

Онлайн кината и телевизионните канали в Русия са против използването на чуждестранните филми без лицензи и без разрешение

Представители на онлайн кината и телевизионните канали се оповестиха против концепцията на депутатите от Руската дума, които преди време предложиха да се употребява наличие от задгранични притежатели на авторски права без тяхното позволение.

Съответният законопроект бе импортиран в Държавната дума през месец април тази година. Той планува промени на алинея 46 от федералния закон от 4 март 2022 година Според документа преводът, общественото проявление, възпроизвеждането и разпространяването на екземпляри от творби с изключителни задгранични права върху тях ще се позволяват без позволение, само че със възнаграждение на заплащане. Всички доклади за потреблението на творбите би трябвало да се показват на оторизирана организация за събиране и разпределение на средствата.

Законопроектът също по този начин предлага държавното управление да сформира лист на притежателите на изключителни права върху творбите, чиито дейности (бездействия) водят до недостижимост на съответното произведение в Руската Федерация.

Проблемите с разпространяването на филми в Русия идват в разгара на по този начин наречената специфичната военна интервенция, защото на процедура всички западни кино компании и стрийминг услуги, в това число Disney, Warner Bros, Netflix и Sony Pictures, преустановиха активността си и разпространяването на своето наличие в Русия незабавно след началото на войната с Украйна.

Но в този момент изданието Комерсант оповестява, че Съюзът за медийни връзки, в който са включени огромните Първи канал, Ростелеком, МТС, Триколор, ВГТРК, Газпром-Медия и така нататък, са изпратили публично писмо до Комитета за икономическа политика на Държавната дума. В писмото се показва, че законопроектът за потребление на творбите на задгранични носители на авторски права без тяхното позволение нарушава ползите на съответните участници на пазара и сигурно ще докара до цялостното преустановяване на тяхната активност.

И още, съгласно съветските кина и телевизионни канали, по този метод се основава голям риск за легализацията и популяризацията на другите пиратски запаси, което ще се отрази прекомерно отрицателно на съветските създатели и надлежно, на авторските права на съветските творби.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР