Представители на Община Мездра и на общинската организация на Българския

...
Представители на Община Мездра и на общинската организация на Българския
Коментари Харесай

Община Мездра и БЧК зарадваха с подаръци екипа на АГ отделението в местната болница за Бабинден /снимки/

Представители на Община Мездра и на общинската организация на Българския червен кръст (БЧК) изненадаха прелестно с дарове екипа на Акушеро-гинекологичното поделение в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в града за Деня на родилната помощ - 21 януари, оповестиха от локалната администрация.
Кметът Иван Аспарухов, заместник-кметът „ Икономическо развиване, обществени и филантропични действия “ Нели Минева и ръководителят на Общинския съвет на БЧК Наталия Христова-Горанова поздравиха акушер-гинеколозите и експертите по здравни грижи по случай Бабинден. В унисон с противоепидемичните ограничения, това стана навън, пред входа на общинската болница.
От името на Община Мездра Аспарухов връчи на завеждащия отделението доктор Владимир Цеков и на старшата акушерка Елена Шифелбайн приветствен адрес и дърворезбована икона на Св. вмчк Мина̀, считан за настойник на фамилията.
„ Приемете нашата благодарност и почитание за неуморния труд и грижи, които полагате за сбъдването на най-съкровената за всяко семейство фантазия - да имат дете, да бъдат родители, се споделя в приветствения адрес.
Благодарим Ви за Вашия професионализъм, безрезервност и отговорно отношение, които проявявате при осъществяването на своя дълг и предопределение - да бдите за здравето на новородените и на техните майки.
Бъдете здрави, задоволени от добре свършената работа и все по този начин отдадени на благородната си задача да дарявате живот! “
Наталия Христова-Горанова подари от името на БЧК на всички акушер-гинеколози, акушерки и санитарки по едно саксийно цвете зюмбюл, знак на пролетта, с пожеланието да са живи и здрави и да не престават да подаряват наслада на хората, както и до момента.
От името на своите сътрудници доктор Цеков благодари на Община Мездра и на БЧК за оказания жест на внимание.
През предходната година в Акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ - Мездра са се родили 141 бебета, а от началото на тази година новородените са 6 - 3 момченца и 3 момиченца.
С пресъздаване на национални традиции, присъщи за Бабинден, в мездренското село Царевец също означиха един от най-жизнерадостните „ женски” празници в календара. По традиция уредници на честването бяха Кметство Царевец и НЧ „ Просвета-1928”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР