Представители на Националното сдружение на кметовете на кметства се срещнаха

...
Представители на Националното сдружение на кметовете на кметства се срещнаха
Коментари Харесай

Кметове на малки населени места на среща с ГЕРБ, поискаха свое перо в бюджета

Представители на Националното съдружие на кметовете на кметства се срещнаха с парламентарната група на ГЕРБ и показаха свои оферти за това по какъв начин да се подсигурява финансов запас за кметствата.

„ Разговаряхме с тези почтени кметове на кметства, с цел да чуем техните проблеми. Да създадем работна група с присъединяване на представители на изпълнителната и законодателната власт, с Националното съдружие, с цел да можем да решаваме проблемите и да търсим формата при гласуването на бюджетите за обезпечен предел, който да бъде разполагаем на кметствата “, съобщи на брифинг в Народно събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Има кметове на кметства, които не са получили нито един лев добавка за закупуването на строителни материали или за решаването на най-неотложните проблеми на месните хора “, разяснява той. „ Дадоха ни образец, че за 1 кг пирони кметът би трябвало да написа докладна и да върви няколко пъти до общинския кмет. А някой път общинският кмет желае да разбере и къде ще бъдат забити пироните. Не бива да си разрешаваме да изпадаме в такава обстановка “, уточни Цветан Цветанов.

От сдружението имат и оферти, свързани с прага за избираемост на кметовете на кметства.

„ Не би трябвало да се прави никаква нечиста сделка, тук има представители на разнообразни политически обединения. Разговаряме с кметовете на кметства, с цел да решаваме проблемите, а не да приказваме за политическите си пристрастия “, посочи Цветан Цветанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР