Представители на извънпарламентарните сили - Христо Иванов (Демократична България), Арман

...
Представители на извънпарламентарните сили - Христо Иванов (Демократична България), Арман
Коментари Харесай

Как Христо Иванов, Бабикян и Москов видяха началото на предизборната кампания |

Представители на извънпарламентарните сили - Христо Иванов (Демократична България), Арман Бабикян (Изправи се! Мутри вън!) и Петър Москов (КОД) разясниха началото на предизборната акция и визията си за развиване в утринния блок на bTV.

Христо Иванов: Кампанията стартира с неналичието на Пеевски

Според Христо Иванов акцията стартира с една липса -  неналичието на Пеевски. Това, съгласно него, значи, че летните митинги и натискът над олигархията са дали резултат.

„ При нас акцията стартира добре при доста висока готовност на нашите структури, на нашите поддръжници, с доста ясна мотивация, тъй че аз съм много оптимистично надъхан “, сподели съпредседателят на Демократична България.

Като цели той очерта премахване на ГЕРБ и Движение за права и свободи от властта, прекъсване на корупцията посредством промяна на правораздаването, регулаторите и службите. Ако се спрат корупционните канали за политики – в това число обществена политика, пенсии, по-добро възнаграждение на учители, на санитари, на лекари, оттова ще бъдат налични 10 милиарда, уточни Иванов. И третият огромен приоритет, откакто установим правда, е радикална рационализация на страната и институциите “, добави той.

Христо Иванов разяснява и срещата в Пазарджик сред проф. Велислав Минеков от Отровното трио, Христо Иванов и лидера на листата на „ Демократична България “ в града – Стефан Тафров.

„ Проф. Минеков да поддържа остарял другар. Тази поддръжка я намирам разумна и му благодаря. Проф. Минеков се резервира настрани от политиката, с цел да работи като жител. Не бива да се чете в това никаква борба. Пожелавам триумф на сътрудниците от „ Изправи се! Мутри вън! “. Надявам се да можем да работим с тях в Народното събрание “, заяви Иванов.

Попитан подготвена ли е неговата политическа мощ да работи с „ Изправи се! Мутри вън! “, Иванов отговори: „ Още декември месец сме оповестили, че протягаме ръка към всички демократични опозиционни сили, които желаят да работят с нас “.

Относно съдействието с Найден Зеленогорски, Иванов съобщи: „ За нас работата с Найден е опция да се обърнем към едни поколения от СДС-ари – хора, които биографично са свързани със Съюз на демократичните сили и да им покажем, че не са длъжни да поддържат ГЕРБ при всички условия, че не са длъжни в тотална непоследователност да поддържат това ръководство. Дори да сме имали някакви разлики в предишното, ние би трябвало да покажем опция да ги преодоляваме. "

Арман Бабикян: Ние сме трио другари, само че в тази борба сме двама

„ Аз се дефинирам като десен човек, само че в този момент не е моментът да се разделяме на леви и десни, а би трябвало да има обединяване на демократите против диктатурата “, сподели Арман Бабикян във връзка на предизборното съглашение сред „ Отровното трио “ и групировката на Мая Манолова „ Изправи се БГ “.

Той също разяснява присъединяване на Велислав Минеков в предизборно събитие на „ Демократична България “ в Пазарджик. Бабикян съобщи, че това е личен избор, Стефан Тафров е фамилен другар на професора и те си остават едно „ трио другари “, само че в политическата борба са двамата с юрист Николай Хаджигенов. Според него Мая Манолова не е повода за отдръпването на Минеков от предизборната акция на „ Отровното трио “, защото я е подкрепил на локалните избори за кмет на София. " Ако той го мисли, той ще го каже. не е човек на задните мисли. По-скоро е едно отчаяние ", добави Бабикян. От думите му стана ясно, че разочарованието е било от неналичието на обединяване - при митингите и за явяване на изборите. Основните цели на „ Изправи се! Мутри вън! “ са промяна на правосъдната система, съвременен избирателен закон и рационализация на България, уточни Бабикян.

Той е безапелационен, че неговата групировка няма да взе участие в ръководство на ГЕРБ след изборите, а въпросът за коалиция с Нинова дефинира като „ доста сложен “ и означи, че е значимо да се знае в името на какво е допустимо такова коалиране.

Петър Москов: Декомунизация и лустрация - и същото отношение към новите комунисти

Председателят на Партия КОД Петър Москов предложи друг прочит на политическите събития от последната година.

„ Резултатът от митинга е, че под егидата на президента се случва следното: дългогодишната фантазия на остарялата просъветска левица в лицето на Българска социалистическа партия да бъде обединена под името тематични болшинства, характерни болшинства, болшинства, които са срещу нещо доста по-лошо с демократичния екстремизъм. (…) Дясното е полезности, дясното е стопанска система – зад това стои КОД, КОД седи зад мощна държавност, която може да подсигурява тези неща “, съобщи Москов.

Сред целите на партията си той очерта: „ Силна държавност, която единствена може да ни подсигурява запазване от монополите, от разбойниците – с явен ангажимент в обучение, опазване на здравето и сигурност. Декомунизация на обществото – лустрация, отделяне на връзките със старите комунистически системи, които трансфораха живота ни в това, което е. И същото отношение към новите комунисти, които постановат розовия фашизъм под формата на това, че не можем да приказваме, не можем да мислим и би трябвало да слагаме политически цели пред стопанската система си “.

На въпрос за какво КОД не се е коалирала с други партии за вота, Москов отговори, че търсенето на партньорство за изборна математика „ не е била нашата цел “.

По думите му с „ Демократична България “ да вземем за пример имат разнообразни идеологии: „ Това, което написа в икономическата стратегия на „ Демократична България “, наподобява като: „ Ние ще даваме повече от социалистите този път “. Ще дават 2500 лева пенсия. Аз очаквам Нинова на невисок старт, която да пристигна и да ги цака на следващия ден с 5000 лева КОД споделя – минималната работна заплата може да пораства с растежа на стопанската система от предходната година. (…) Дясното значи защита на работещия човек, а не роман по какъв начин харчим парите, направени от работещите, с цел да интегрираме, с цел да вършим тъждество или с цел да водим климатична борба с метода, по който се върти планетата “.

„ КОД е предпочитание за завръщане към смисъла на десницата, който беше умрял. Политическите партии го не помниха, само че хората го помнят. Аз заставам зад полезности, а не зад желанието да ставам депутат “, уточни Москов в заключителната си минута.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР