Представители на гражданското сдружение БОЕЦ обявиха, че ще пуснат нови

...
Представители на гражданското сдружение БОЕЦ обявиха, че ще пуснат нови
Коментари Харесай

БОЕЦ: Внесохме сигнал за ОПГ срещу Гешев, Пеевски и Лазов

Представители на гражданското съдружие БОЕЦ оповестиха, че ще пуснат нови сигнали против основния прокурор Иван Гешев за прикриване на закононарушение и закононарушение против правораздаването, както и против Делян Пеевски за източването и банкрута на КТБ . Представителите на организацията се събраха пред Съдебната палата в София, където показаха документи с данни за заемите на Пеевски в КТБ и попитаха за следващ път по какъв начин обвинител номер едно у нас не е видял тези данни по делото.

„ Документите са оригинали и ръкописни мемоари от персонален списък на Бисер Лазов — главен очевидец на прокуратурата по делото за банкрута на КТБ “, прецизират във Фейсбук, добавяйки, че ще оповестят какво се случва и със сигналите им против Бойко Борисов за корупция и Халил Летифов за пране на пари .

„ Очакваме искане от прокуратурата за сваляна на имунитета на Бойко Борисов и Халил Летифов. Очакваме също и на Георги Георгиев от БОЕЦ да му бъдат предявени новите обвинявания по заповед на Пеевски. Ще представим спомагателна информация и по тази тематика. Очакваме всички свободни публицисти и медии, на които ще предоставим копия от сигнала и документите. Очакваме и жители, които имат интерес към активността ни. Ще поканим публично и депутатите от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ /ПП-ДБ/, с цел да се срещнат персонално с информацията, която ще представим “ , приканиха още от БОЕЦ.

От сдружението обявиха, че ще създадат и значимо известие за дейностите им по документите за заемите на Пеевски в КТБ.

Броени минути по-късно от БОЕЦ оповестиха и за основаването на гражданско-медиен консорциум сред тях, уеб страницата за проверяваща публицистика „ BIRD.BG “ и Антикорупционния фонд за проучване, разбор и разгласяване на информацията в документите от персоналния списък на Бисер Лазов , съдържащи данни за заемите на фирмите, свързани с Делян Пеевски и Ирена Кръстева от КТБ, които основния прокурор не е видял.

„ От БОЕЦ благодарим на сътрудниците от „ BIRD.BG “ и АКФ за единодушието им и готовността да се включат в тази самодейност на БОЕЦ, с цел да можем дружно да огласим истината за този мегаграбеж и ролята на Гешев и Пеевски в него. Ще предоставим цялостен достъп до документите. Днес внесохме сигнал за ОПГ против Гешев, Пеевски и Лазов и сложихме началото “, заключват от сдружението.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР