Представители на ГЕРБ се отзоваха на поканата на президента Румен

...
Представители на ГЕРБ се отзоваха на поканата на президента Румен
Коментари Харесай

Караянчева директно обвини Радев, че води кампания срещу ГЕРБ

Представители на ГЕРБ се отзоваха на поканата на президента Румен Радев да обсъдят с него идните парламентарни избори, макар че лидерът им Бойко Борисов, проведени от президента, като опит да си „ измие ръцете ” за вероятно отсрочване на вота след 28 март. Очаквано, след месеци на тежък спор сред ръководещите и „ Дондуков ” 2, срещата мина с явно напрежение и замяна на остроти.

За това съществена роля изигра определеният от ГЕРБ ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева, която водеше групата представители на партията на срещата с президента. Караянчева се оплака, че всички приказват за доверие в изборите, а в това време в последните месеци в общественото пространство се насаждали изказвания, че вотът ще бъде платен и манипулиран от ръководещите, което удряло по престижа на институциите. „ За страдание, господин президент, вие също участвахте в такова говорене ”, обърна се шефът на Народното събрание към Радев, който я слушаше безмълвно. След което Караянчева напряко го упрекна, че събира на диалози политически фигури с нулеви шансове да влязат в Народното събрание, които обаче разпространявали внушения против партията й. " Едва ли не афишират идните, непроведени избори за манипулирани. Това е доста рисково, тъй като се разрешава на хора, които не са взели участие в избори, да вършат внушения на българските жители. Затова моля за по-спокойно говорене, за одобряване на престижа на институциите ", прикани ръководителят на Народно събрание.

„ Нищо сходно ”, реагира Радев на нападките. „ Ние сме демократична страна. За мен е значим гласът на всеки един българин, значима е всяка една партия. Не разделям партиите на систематични, които участват от дълги години в политическия живот, и такива, които в този момент прохождат. И вашата партия в миналото е била за първи път на избори. Не можем да пренебрегнем нито една партия, нито един глас ”, добави президентът.  И уточни, че единственият метод да бъдат опровергани подозренията за идни операции, е посредством ограниченията, които управляващите ще вземат за правилното осъществяване на вота. Радев жегна ръководещите, като подсети, че пред него някогашният им съпартиец Цветан Цветанов е декларирал, че изборни операции съществуват. „ Не знам какво е имал точно предвид, само че той очевидно изхожда от своя опит, тъй че можете с него да уточните защо става въпрос ”, съобщи президентът. С едвам прикрит яд, представителите на ГЕРБ отвърнаха, че с Цветанов към този момент са политически конкурент

Думата взе и Даниела Дариткова, шефът на парламентарната група на ГЕРБ. Тя разгласи, че фокусът на сходни диалози, би трябвало да бъде върху ограничения за запазване на популацията. В тази връзка Дариткова заяви, че партията й разполага със законопроект, който разрешава на всичких карантинирани жители да гласоподават чрез мобилни секции. " Всякакви релативно екзотични хрумвания за смяна на Изборния кодекс директно преди датата изборите ние, като най-голяма парламентарна група, считаме за неприемливи, тъй като е неприятна процедура кодексът да се променя непосредствено преди изборите ", разгласи Дариткова, като комфортно не помни, че ръководещите са ползвали тъкмо тази " неприятна процедура " в предишното.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР