Представители на държавни институции и общини докладваха готовността си за

...
Представители на държавни институции и общини докладваха готовността си за
Коментари Харесай

В Добрич обявиха готовността си за зимата

Представители на държавни институции и общини рапортуваха готовността си за зимата на провелото се през днешния ден съвещание на Щаба за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия, ръководено от регионалния шеф Красимир Кирилов.
Заради непълен запас нямаше опция да бъдат опреснени маркировките на всички пътни сектори, съобщи началникът на Областно пътно ръководство Георги Стратиев.

Той уточни също, че е изминал договорът за поддръжка на републиканската пътна мрежа на територията на региона, чиято дължина е 803 километра. По думите му до избора на нов реализатор е подписано съглашение с компания „ Понт “ за поддръжка на републиканските пътища от първи, втори и трети клас. Определени са 92 изключително сериозни сектори с обща дължина 42 км, където ще бъдат инсталирани 10 км снегозащитни уреди и мрежи .
Автомобилите на Центъра за незабавна здравна помощ са с висока проходимост, като се изключи Балчик и Каварна, само че там зимата е по-мека, сподели неговият шеф доктор Огнян Господинов. Апелът му е кметовете на села да разчистват и страничните улици, а освен основните и да обезпечат подходи до жилищата на родилки с термин през зимните месеци.
Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Добрич разполага със личен снегорин, регистрира Катя Керанова – инженер „ Техническа сигурност “. Здравното заведение разполага с запас от материали и консумативи за осъществяване на ремонтни действия. Има и аварийно дизелово гориво за няколко часа при положение на прекъсване на газоподаването, както и обезпечена вода за 8 часа. За един ден е обезпечен и запас от самун и кисело мляко. При влошени метеорологични условия пациентите на хемодиализа и родилки с наближаващ термин ще бъдат настанявани в базата на болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР