Представител на турските органи за сигурност заяви днес, че двама

...
Представител на турските органи за сигурност заяви днес, че двама
Коментари Харесай

Двама от заподозрените за атаката край Москва свободно пътували до Турция

Представител на турските органи за сигурност съобщи през днешния ден, че двама от обвинените за касапницата в концертна зала край Москва са пътували " свободно " до Русия, защото не е имало заповеди за ареста им, съобщи Агенция Франс Прес.

Русия задържа 11 души по отношение на кървавата офанзива на 22 март, когато мъже в камуфлажни облекла нахлуха в залата " Крокус сити ", откриха огън по фенове на концерт и подпалиха постройка, убивайки 139 души.

Таджикските жители Рашабализода Саидакрами и Шамсидин Фаридуни " са могли да пътуват свободно сред Русия и Турция, защото не е имало заповеди за ареста им ", съобщи анонимният източник пред Агенция Франс Прес.

В понеделник Владимир Путин призна за първи път, че " радикални ислямисти " са зад офанзивата, само че допусна, че те въпреки всичко са свързани с Украйна.

Ислямски джихадисти на няколко пъти от петък поеха отговорност за нападението, а няколко свързани с терористичната организация " Ислямска страна " медии разгласиха видеа на въоръжените мъже в залата.

Днес турският вътрешен министър Али Йерликая заяви, че в огромна акция в 30 градове в страната са арестувани 147 души, които евентуално имат връзка с " Ислямска страна ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР