Представител на САЩ се очаква днес в Белград да обсъди

...
Представител на САЩ се очаква днес в Белград да обсъди
Коментари Харесай

Американски санкции заплашват Сърбия

Представител на Съединени американски щати се чака през днешния ден в Белград да разиска покупката на нови съветски зенитен ракетен комплекс, което може да докара на Сърбия американски наказания, съобщи " Ройтерс ".

Сръбските военни мощно зависят от съветски и руски оръжейни технологии, само че оръжейните покупко-продажби на Москва подлежат на наказания от Съединени американски щати поради ролята ѝ в спора в Украйна. Белградската организация Бета заяви, че Томас Зарзецки – делегат на Бюрото за интернационална сигурност и неразпространение на оръжията в Държавния департамент, ще разиска по какъв начин Сърбия се преценява със глобите. Визитата му не бе оповестена от посолството на Съединени американски щати, съобщи БНР.

Сърбия купи наскоро зенитния ракетно-артилерийски комплекс „ Панцир “ от Русия, като доставката им се чака до няколко месеца. В последните години Белград купи и съветски изтребители МиГ-29, хеликоптери, танкове и бронетранспортьори. Безпокойството на Съединени американски щати се ускори предишния месец, когато Русия изпрати зенитно-ракетен комплекс С-400 и „ Панцир “ за учения в Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР