Представител на прокуратурата защити певицата Милена Славова по делото за

...
Представител на прокуратурата защити певицата Милена Славова по делото за
Коментари Харесай

Прокуратурата защити Милена Славова: Изказването й срещу ЛГБТИ е нейно конституционно право

Представител на прокуратурата отбрани певицата Милена Славова по делото за дискриминация, което Върховният административен съд (ВАС) прегледа през днешния ден, 13-и септември. Според държавното обвиняване изявленията на певицата против ЛГБТИ прайда и общността е " конституционно обезпечено право на независимост на словото ", оповестява " Дневник ".

Делото беше придружено от акция - мини шествие от към 100 души и митинг в поддръжка на певицата, като 40 нейни последователи бяха позволени и в правосъдната зала. Преди това полицията направи " зона за сигурност " на входа на административния съд и не допускаше от постройката да се излиза.

През 2021 година двама деятели и младежката ЛГБТИ организация " Действие " подадоха сигнал против Славова до Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД) поради нейн статус във фейсбук против провеждащия се в София прайд. Според жалбата, певицата е осъществила дискриминация, тормоз и подбудителство към дискриминация по симптом " полова ориентировка " по смисъла на Закона за отбрана от дискриминация.

В нейния пост, съпътстващ избирателен клип на националистическите партии Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и НФСБ, тогава обединени в обединението " Българските патриоти ", Славова написа:

" Сигурна съм, че не поддържам гей парадите! Горко на естествените хора, задушаваме се към този момент от наглостта и парадирането на всякакви извратеняци. "

Решението на съда ще стане известно до един месец, като този период е инструктивен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР