Представител на президентството на Южна Корея определи като положителен знак

...
Представител на президентството на Южна Корея определи като положителен знак
Коментари Харесай

Си Цзинпин и Ким Чен-ун обсъдиха мира на Корейския полуостров

Представител на президентството на Южна Корея дефинира като " позитивен знак " опцията за безядрен Корейски полуостров, която бе упомената от водача на Северна Корея Ким Чен-ун на срещата му в Пекин с президента на Китай Си Цзинпин, който е приел покана за посещаване в Северна Корея. Очаква се на следващия ден Сеул да получи публична информация за визитата на водача на КНДР в Пекин.

Двамата водачи са разискали подобряването на връзките сред двете страни и поддържането на мира и стабилността на Корейския полуостров.

" Въпросът с нуклеарното разоръжаване на Корейския полуостров може да бъде решен, в случай че Южна Корея и Съединените щати отговорят на напъните ни с благосклонност и основат атмосфера на мир и непоклатимост, до момента в който подхващат постепенни, синхронни ограничения за реализирането на мира ", е декларирал Ким по време на визитата си. Той също по този начин е изразил предпочитание за провеждането на срещи на високо ниво с Южна Корея и Съединените щати.

Ким е декларирал още, че обстановката на Корейския полуостров се усъвършенства и трансформира доста бързо, и че там се случват значими промени. Севернокорейският водач е изразил воля за смяна в междукорейските връзки в посока на съдействие и помиряване.

Си и Ким са се съгласили, че двустранни другарски връзки са взаимно преференциални и са " общ стратегически избор ". Китайският президент е провел прием по случай визитата на севернокорейския водач, който е бил придружаван от брачната половинка си.

Посещението на Ким в Китай е неговото първо публично оповестено пътешестване в чужбина, откогато пое властта през 2011-а. Пекин обичайно е най-близкият съдружник на Северна Корея, само че все пак поддържа в Организация на обединените нации налагането на по-строги наказания на страната поради нуклеарната и ракетната й стратегия.

Корейската среща на върха би трябвало да се състои през април, а среща сред Ким и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп - до края на май.

Белият дом е бил известен от Пекин за срещата. От там разясниха, че този процес на събитията е доказателство, че акцията за оптимален напън основава подобаващата атмосфера за разговор със Северна Корея.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР