представи на посредниците предложение за прекратяване на огъня в Газа,

...
представи на посредниците предложение за прекратяване на огъня в Газа,
Коментари Харесай

Хамас представи план за примирие в Газа с освобождаване на заложниците

показа на медиаторите предложение за преустановяване на огъня в Газа, оповестява " Ройтерс ".

Съгласно проекта в първия стадий ще бъдат освободени израелски дами, деца, възрастни хора и заболели заложници в подмяна на стартирането на независимост на сред 700 и 1000 палестински пандизчии.

Сред освободените ще бъдат 100 палестински пандизчии, излежаващи доживотни присъди в израелски затвори, както и израелски дами военни.

В предлагането на " Хамас " се показва, че след първичната замяна на заложници и пандизчии ще бъде контрактувана дата за непрекъснато преустановяване на огъня.

" Хамас " ще договаря до реализиране на помирение в Газа

Палестинската формация демонстрира нужната еластичност

Краен период за евакуиране на израелските сили от Газа ще бъде контрактуван след първия стадий, добавя палестинската формация.

Предвижда се да бъдат освободени по време на втория стадий от проекта.

Войната стартира, откакто на 7 октомври бойци на " Хамас " нападнаха Израел, убиха 1200 души и взеха 253 заложници. Впоследствие Израел стартира атака, която аргументи гибелта на повече от 31 000 палестинци.

На фона на продължаващата към този момент шест месеца война Организация на обединените нации предизвести, че минимум 576 000 души в Газа - една четвърт от популацията на анклава - са на ръба на глада . В резултат на това пораства интернационалният напън върху Израел за обезпечаване на по-голям достъп до анклава.

На собствен ред Израел отхвърля да попречва доставките на филантропична помощ в Газа. Той укори неуспеха на филантропичните организации за забавянето на доставките и упрекна " Хамас " в отклонение на помощта. Палестинската формация отхвърля тези изказвания и показва, че Израел употребява глада като оръжие във военната си атака.
 Al-Arabiya:
Al-Arabiya: " Хамас " одобри съглашение за помирение в Газа с освобождение на заложниците

Надежда за мир в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР