Предсрочното гласуване във Вирджиния започва в борбата за законодателна власт с последици за 2024 г.

...
Предсрочното гласуване трябва да започне в петък във Вирджиния, където
Коментари Харесай

Предсрочното гласуване трябва да започне в петък във Вирджиния, където всяко място в законодателния орган на щата е включено в бюлетината на избори с високи залози с големи последици за 2024 г.

Победата на републиканския губернатор Глен Йънгкин през 2021 г. сложи край на многогодишна поредица от победи на демократите в целия щат. Тези победи бяха до голяма степен подхранвани от печалбите на партията в северните предградия на Британската общност извън Вашингтон, окръг Колумбия.

Йънгкин, чийто комитет за политически действия набра 12 милиона долара между март и август тази година, ще види политическите си амбиции подсилени, ако Републиканската партия запази мнозинството си в Камарата на представителите и обърне тясното предимство на демократите в Сената на щата, давайки на републиканците пълен контрол върху държавното управление.

Изборите може също така да решат бъдещето на достъпа до аборти във Вирджиния – единственият южен щат, който не е наложил нови ограничения върху процедурата, откакто Върховният съд отмени Роу срещу Уейд миналата година. Йънгкин предложи забрана на абортите след 15 седмици от бременността, с изключения за изнасилване, кръвосмешение и когато животът на майката е в опасност.

Хората разговарят след митинг и агитационно събитие със сенатор Тим Кейн в Глен Алън, Вирджиния, в събота, 9 септември. Хората разговарят след митинг и агитационно събитие със сенатор Тим Кейн в Глен Алън, Вирджиния, в събота, 9 септември. Ребека Райт/CNN

Демократите в цялата страна използваха темата за абортите, за да мотивират своите избиратели, постигнаха по-силни от очакваното резултати на междинните избори миналата година и след това спечелиха ключова съдебна надпревара в Уисконсин тази пролет, в която абортът беше централен въпрос. И в инициативите след гласуването на Роу в цялата страна гласоподавателите застанаха на страната на позицията за правата на абортите, дори в традиционно червените щати.

По време на други избори тази есен губернаторът на Демократическата партия Анди Бешир от Кентъки пусна реклама тази седмица, в която удря своя съперник от Републиканската партия, главния прокурор на щата Даниел Камерън, заради противопоставянето му на правата на абортите.

Във Вирджиния най-важната територия в битката за контрол над щатското законодателно събрание може да са предградията на Ричмънд в окръг Хенрико. Те включват 16-ти щатски окръг на Сената, където сенаторът от Републиканската партия Сиобан Дънавант, единственият лекар в законодателната власт, се изправя срещу Демократическата дел. Шуйлер Ван Валкенбург и 57-ми щатски окръг, където демократическата медицинска сестра Сузана Гибсън и пенсионираният републикански строител Дейвид Оуен се борят за отворена седалка. Гибсън се сблъска с противоречия през последните седмици, след като се появиха съобщения, че тя и съпругът й са предавали на живо сексуални актове за съвети в порнографски уебсайт.

И двете партии направиха значителни усилия за предсрочно гласуване във Вирджиния. Демократите стартираха операция за избирателна активност, която нарекоха „Проектът на мнозинството“, която включва 100 служители, организиращи се в ключови законодателни райони.

Йънгкин, докато стартира усилията на Републиканската партия за предсрочно гласуване през юли, каза по Fox News, че Републиканската партия – която до голяма степен наблегна на личното гласуване в деня на изборите, след като бившият президент Доналд Тръмп хвърли неоснователно съмнение върху легитимността на предсрочното гласуване и пощата -при гласуване – трябва да отнеме предимството на демократите при предсрочните гласувания.

„Републиканците трябва да спрат да седят отстрани и да позволяват на демократите да свършат по-добра работа с предсрочното гласуване. Омръзна ми да ходим на избори с хиляди гласове“, каза Йънгкин тогава.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР