Предсрочно се прекратява онлайн обучението в три области. Още от

...
Предсрочно се прекратява онлайн обучението в три области. Още от
Коментари Харесай

Предсрочно се прекратява онлайн обучението в Силистра, Благоевград и Кюстендил

Предсрочно се приключва онлайн образованието в три области. Още от на следващия ден, вместо от идващия понеделник, ще учат присъствено всички възпитаници в областите: Силистра, Благоевград и Кюстендил, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Все повече възпитаници учат присъствено, без да бъдат изследвани за COVID-19. През тази седмица това са близо 84 000 деца и младежи, демонстрират данните от последното проучване в учебните заведения, извършено на 21 февруари тази година, оповестиха по-рано през днешния ден от (МОН).

По-голямата част от учениците - над 77 800, имат зелен документ. За последните три седмици учениците с подобен документ са се нараснали с близо 30 000. Тези деца участват в часовете, откакто показват документ за имунизация, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторен тест.

Други съвсем 6200 възпитаници също учат присъствено, без да бъдат тествани за вируса, само че поради ниска обща заболяемост в съответната община - под 250 на 100 000 души.

И през тази седмица се резервира позитивната наклонност на нарастване на учениците, които се образоват присъствено. От този понеделник в клас са 553 000 деца и младежи, което съставлява растеж с 53 000 по отношение на седем дни по-рано. По-високият дял на присъственото образование в страната се дължи на облекчените противоепидемични ограничения в някои области, осведомят от МОН.

ТЕМА преди 22 минути 402 преди 34 минути 294 преди 50 минути 562
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР