Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки подкрепиха

...
Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки подкрепиха
Коментари Харесай

ВМРО се присъедини към декларацията на Качински и Орбан за защита на националния суверенитет и християнското семейството

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки поддържаха с подписите си Декларация за бъдещето на Европа, направена от ръководителя на полската ръководеща партия „ Право и правдивост “ Ярослав Качински и подкрепена от ръководителя на ръководещата партия в Унгария ФИДЕС и министър председател Виктор Орбан .

Декларацията за бъдещето на Европа е за съюз на суверенните народи и срещу желанията за построяването на европейска свръхдържава, осведомят от пресцентъра на партията.

„ Европейският съюз се нуждае от дълбока промяна, тъй като през днешния ден вместо да пази Европа и наследството ѝ, вместо да дава опция за свободно развиване на европейските народи, той самият се трансформира в източник на проблеми, безпокойствие и неустановеност. Европейски Съюз става от ден на ден инструмент на радикални сили, които биха желали да осъществят културна и религиозна промяна и в последна сметка безнационално създаване на Европа, целящо основаване на европейска свръхдържава, разрушение или анулация на европейските обичаи, промяна на главните обществени институции и морални правила “, написа в Декларацията.

Каракачанов и Джамбазки са уверени, че съдействието на европейските страни би трябвало да се основава на обичаи, почитание за културата и историята на страните, ценене на християнското завещание на Европа и общите полезности, които сплотяват нашите народи, а не върху тяхното заличаване. Те потвърдиха изказаното мнение от Качински и Орбан в Декларацията, че фамилията е съществена единица на нашите нации и то се състои мъж и жена.

Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки се причислиха към апела на двамата евролидери – „ Нека дружно реформираме Съюза за бъдещето на Европа “.

Позицията се поддържа и от „ Българските патриоти – Вътрешна македонска революционна организация, ВОЛЯ и НФСБ “.

Ето текста на подписания документ:

АПЕЛ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА

В дебата за бъдещето на Европа, който неотдавна стартира, не би трябвало да липсва гласът на партиите, изразяващи концепциите за свободата на нациите и традициите на европейските нации, представляващи жителите привързани към европейската традиция.

Бурната история на Европа, изключително през предишния век, донесе доста несгоди. Нации, защитавайки суверенитета и териториалната целокупност против агресорите, са потърпевши толко, колкото човешкото въображение не може да си показа. След Втората международна война някои европейски страни трябваше да се борят с господството на руския тоталитаризъм в продължение на десетилетия преди да си възвърнат независимостта. Тази самостоятелност, Атлантическите връзки на Европейски Съюз и НАТО, както и мир сред съдействието нациите са огромни достижения за забележителен брой европейци, което им дава чувство на непрекъсната сигурност и основава оптимални условия за развиване.

Процесът на интеграция направи доста за основаването на трайни структури за съдействие и за поддържане на съвместен мир съгласие и положителни връзки сред страните. Това би трябвало да се поддържа поради епохалната си стойност. Поредицата от рецесии, които ни раздрусаха през последните 10 години, сподели, че работата на европейското съдействие се колебае, най-много тъй като нациите усещат, че постепенно се лишават на правото им да упражняват законните си суверенни пълномощия.

Европейският съюз се нуждае от дълбока промяна, тъй като през днешния ден вместо да пази Европа и неговото завещание, вместо да дава опция за свободно развиване на европейските народи, той самият се трансформира в източник на проблеми, безпокойствие и неустановеност. Европейски Съюз става от ден на ден инструмент на радикални сили, които биха желали да осъществят културна, религиозна промяна и в последна сметка безнационално създаване на Европа, целящо основаване на европейска свръхдържава, разрушение или анулация на европейските обичаи, промяна на главните обществени институции и морални правила.

Използването на политически структури и право за основаване на европейска супердържава и нови форми на публичната структурата е демонстрация на рисковото и инвазивно обществено инженерство от предишното, против което би трябвало незабавна законна опозиция. Моралистичната свръхактивност, която следим през последните години в европейските институции докара до рискова наклонност за налагане на идеологически монопол. Убедени сме, че съдействието на европейските страни би трябвало да се основава на традиция, почитание за културата и историята на европейските страни, ценене на християнското завещание на Европа и общите полезности, които сплотяват нашите народи, а не върху тяхното заличаване.

Ние удостоверяваме нашата религия, че фамилията е главната единица на нашите нации. Във време, когато Европа е изправена пред сериозна демографска рецесия с ниска раждаемост и застаряващо население, правенето на политики за поддръжка на фамилията, а не поддръжка за всеобщата имиграция, би трябвало да бъдат приоритет.

Убедени сме, че суверените в Европа са и ще останат европейските народи. Европейският съюз е основан от тези страни за цели, които могат да бъдат реализирани по-ефективно от Съюза, в сравнение с от обособените страни членки. Ограниченията на компетенциите се дефинират от правилото на субсидиарност - всички пълномощия, които не са предоставени на Съюза, принадлежат на страните членки, като съблюдават правилото на субсидиарност. Чрез поредно преинтерпретиране на Договорите от институциите на Европейския съюз през последните десетилетия тези граници се изместиха доста и доведоха до неравностойно състояние за страните. Това опонира на главните полезности на Съюза и води до спад в доверието на европейските народи и техните жители в тези институции. За да се спре и обърне тази наклонност, належащо е да се сътвори, в допълнение към съществуващия принцип на субсидиарност, набор от неприкосновени пълномощия на страните членки на Европейския съюз и подобаващ механизъм за тяхната отбрана с присъединяване на национални конституционни съдилища или еквивалентни органи. Всички опити да се трансформират европейските институции в органи, които имат преимущество пред националната конституция, основават безпорядък, подкопават смисъла на договорите, слагат под въпрос главната роля на конституциите на страните членки и произлизащите от това разногласия за пълномощия в действителност са уредени посредством бруталното налагане на волята на политически по-силните върху по-слабите. Това унищожава основата за действието на европейската общественост като общественост на свободните народи.

Вярваме, че консенсусът би трябвало да остане главното средство за реализиране на обща позиция в Съюза. Последните опити за заобикаляне на тази процедура или концепциите за нейното унищожаване заплашват да се изключат някои страни от въздействие върху вземането на решения и да се преобрази Съюзът в специфична форма на олигархия. Това може да докара до фактическа некадърност на националните конституционно открити органи, в това число държавни управления и парламенти, сведени до функционалността за одобрение на решения към този момент взети от други.

В страните членки към момента има непреодолима воля за съдействие и дух на общественост и другарството обгръща нациите и обществата на нашия континент. Това е нашият огромен капитал. Реформиран Съюзът ще употребява този капитал, до момента в който Съюз, който отхвърля промяната, ще го пропилее.

Ето за какво през днешния ден се обръщаме към всички партии и групи, които споделят нашите визии, с този документ като основа за културна и политическа обща работа, зачитаща ролята на актуалните политически групи.

Нека дружно реформираме Съюза за бъдещето на Европа!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР