Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че е наивно промените

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че е наивно промените
Коментари Харесай

Мицкоски отрече разцепление във ВМРО-ДПМНЕ за конституционните промени

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски съобщи, че е наивно измененията в Наказателния кодекс в РСМ да бъдат считани за елементарни промени, а че това е сюжет, квалифициран от " оста и структурите ДСИ-СДСМ и част от бивше управление във ВМРО-ДПМНЕ ", с цел да си обезпечи болшинство за гласоподаване на конституционните промени, а по-късно да понижи капацитета на ВМРО-ДПМНЕ. По думите му партията в никакъв случай не е била по-единна и той е споделил на Груевски " да не прави това, което не желае да вършат против него ", съобщи БГНЕС.

" Това, което имах да кажа за Никола Груевски, го споделих ясно и високо и нямам какво повече да прибавя. Това беше сюжет, квалифициран от оста и структурите ДСИ-СДСМ и част от бившето управление на ВМРО-ДПМНЕ. Това беше фиктивен сюжет, преди всичко, с цел да се обезпечи болшинство, с което да се гласоподават конституционните промени под български диктат. След като видяха, че това няма да се случи, тъй като вотът беше явен, втората стъпка беше да се понижи капацитетът на опозицията ", сподели той.

Според него СДСМ и ДСИ биха били щастливи, в случай че ВМРО-ДПМНЕ има 50 депутати на идващите избори, тъй като в този момент " те знаят, че сме доста покрай болшинство в Народното събрание ".

" И по този метод при съставянето на тяхното държавно управление да изнудват ВМРО-ДПМНЕ и да одобряват българския диктат. Нито в този момент, нито в бъдеще, до момента в който съм президент на ВМРО-ДПМНЕ, няма да приема българския диктат и тези условия ", добави Мицкоски.

По мотив информацията в обществото за разединение в партията, ръководителят на партията акцентира, че освен че няма разединение във ВМРО-ДПМНЕ, само че и че сктруктурата в никакъв случай не е била по-единна.

" Нека отидем на предварителни парламентарни избори и дано те употребяват този миг, в случай че са толкоз мощни ", сподели Мицкоски и добави, че това е единственият метод да се покаже къде има разединение.

Запитан за поредицата от обвинявания на някогашния министър председател и партиен водач в заточение Никола Груевски, Мицкоски сподели, че посланието му към него е: „ Никога не бих желал да върша против хората това, което не желая хората да вършат против мен “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР