Председателят на Възраждане Костадин Костадинов ще спази заповедта на РЗИ,

...
Председателят на Възраждане Костадин Костадинов ще спази заповедта на РЗИ,
Коментари Харесай

След ковид“ КСНС: Костадинов би се изолирал, ако РЗИ го накарат

Председателят на " Възраждане " Костадин Костадинов ще съблюдава заповедта на РЗИ, в случай че от здравната ревизия му наложат 10-дневна карантина в качеството му на контактно лице. Това сподели пред Нова телевизия.

Припомняме, че малко след траялия над 6 часа Консултативен съвет за национална сигурност при президента в понеделник стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Никола Минчев е дал позитивна проба за ковид. Така, в случай че се съблюдава буквата на закона под карантина би трябвало да останат още президентът, министър-председателят, вътрешният и военният министър, представителите на партиите, взели участие в съвета.

" Разбрах за случая тази заран и бях доста сюрпризиран. Направих си тест, който е негативен. Ако РЗИ ми наложат такава карантина не бих имал избор, въпреки че това са глупави правила, а и за какво да го върша, в случай че съм негативен ", сподели водачът на " Възраждане ".

И посочи, че става въпрос за бърз тест, който направил самичък в къщи. Но увери - незабавно след изявлението щял да посети профилирана лаборатория, където да се тества публично. Костадинов описа още, че Минчев бил съвсем непрекъснато с маска по време на диалозите, а останалите, които са имунизирани, не следвало да имат терзания, в случай че следват логиката си.

" Разбира се, че митингът в сряда остава ", безапелационен е той. И даде образец за аналогична обстановка - след последния работен ден на Народното събрание през 2021 народен представител от " Възраждане " дал позитивен тест. " И какво - трябваше под карантина да бъде сложено цялото Народно заседание ли? ", попита той.

Коментира и станалият преди дни обществено прочут факт, че 1/3 от депутатите на партията му са имунизирани. " Винаги съм казвал, че имунизацията е непринуден акт. Моето персонално мнение е, че в никакъв случай няма да се имунизирам, само че в случай че някой към мен реши да го направи, няма причина да го спра.... Не съм питал никого дали е или не е имунизиран. Както не желая никого да ме кара да се имунизиран, в никакъв случай не бих предиздвикал някого да не се имунизира. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР