Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов реши да използва

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов реши да използва
Коментари Харесай

Изборите наближиха. Лозан Панов се появи

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов реши да употребява появяването си на сцената през Новата години, с цел да забие следващия чеп сред институциите в страната. Няколкомесечното му обществено неявяване беше нарушено през днешния ден с вест до медиите. Тя бе поднесена елегантно под формата на писмо до основния правосъден контрольор Теодора Точкова, в което желае да му бъдат предоставени всички документи, свързани с инспекциите, които Инспекторатът към ВСС  е стартирал и завършил против самия него през миналите години.

На фона на бедствията, политическите съвещания и напрегнатите срещи на основния прокурор Иван Гешев в Мездра и Галиче , съвсем никой не обърна внимание на персоналния интерес на Панов по отношение на инспекциите, водени и завършили към него. И въпреки всичко, въпросът за какво прибягва към епистоларно обръщение, продължава да търси своя отговор. Може да се предположи , че това към този момент е наложено като фамилна традиция. Наскоро брачната половинка му също написа писмо, което изпрати до доближените им медии. За разлика от персоналната страст на Елисавета Панова, в днешния писмен укор на висшия арбитър прозира институционална ненавист, а задачата даже не е прикрита - да се сътвори следващия медиен звук, който да вмени на обществото, че Инспекторатът към ВСС  не работи транспарантно.

Панов обаче не е безапелационен. Не излиза наяве за какво кореспонденцията сред него и основния правосъден контрольор във връзка рутинна замяна на документи в персонално качество би трябвало да съставлява публичен интерес. Още повече, че в писмото той декларира, че „ за започването на всички инспекции от Инспектората на ВСС  против него обществото е било осведомено извънредно в детайли, с обилие от елементи и с персонални предварителни оценки, в това число и от основния контрольор “.

Двусмислените му пояснения основават усещане, че Панов се е прицелил в Точкова като поредна боксова круша, в която опосредствено  да удря с внушения по институциите. Ако разполагаше с доказателства за неяснота на Инспектората, до момента да е свирил общ брой на всичките си авери  -безспорни експерти по какъв начин за нула време да вдигнат социална олелия.

Вежливото му писмо има друга цел.Част е от проекта за дискредитиране на институциите и в частност - на правосъдната система. Няма нищо инцидентно, че се пуска след новия напън към проверяващия прокурор и след другарската раздумка в президентството, на която Христо Иванов изиска неуместната клетва от политическите сили, че ще се съгласят след вота за оставката на Гешев.

Изборите наближиха и Лозан Панов побърза да напомни, че политическото амплоа в никакъв случай не му е било непознато.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР