Председателят на Столичния общински съвет (СОС) представи днес програма за

...
Председателят на Столичния общински съвет (СОС) представи днес програма за
Коментари Харесай

Психолози в помощ на тежко болни и близките им

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) показа през днешния ден стратегия за даване на психическа помощ като форма на палиативна грижа в четирите столични многопрофилни лечебни заведения за интензивно лекуване и СБАЛОЗ " Марин Мушмов ", дружно с шефовете на здравните заведения и ръководителя на Асоциацията на пациентите с онкологични болести Евгения Александрова, заяви Българска национална телевизия.

Инициативата към този момент се реализира в Първа, Втора и Четвърта МБАЛ, Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Княгиня Клементина " и в Специализирана болница за интензивно лекуване на онкологични болести " Проф. доктор Марин Мушмов ".

Психологическа помощ ще се оказва изцяло гратис по по четири часа дневно на тежкоболни пациенти и техните близки от целия град. Данни за контакти с психотерапевтите към този момент са оповестени на интернет страниците на лечебните заведения.

Целта на самодейността е тежкоболните пациенти да имат опция да се извърнат към психолог. На онкологичните психическа поддръжка ще се оказва наложително от страна на лекарите. Палиативната грижа не замества, а само добавя общоприетата, като по този начин ще се комбинират напъните на необятен кръг експерти в интерес на пациента.

" Идеята ни е да помогнем на хората да преминат по-лесно през напрежението и тежкия интервал на лекуване, като и да спомагаме за положителния му свършек. Скоро, дружно с пациентски организации и специалисти, ще представим подробна стратегия за информиране и профилактика на онкологичните болести ", уточни Георги Георгиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР