Председателят на Сръбското движение за обновление Вук Драшкович заяви днес,

...
Председателят на Сръбското движение за обновление Вук Драшкович заяви днес,
Коментари Харесай

Сръбски политик предлага косовският въпрос да се реши по модела на двете Германии

Председателят на Сръбското придвижване за обновяване Вук Драшкович съобщи през днешния ден, че не поддържа мнението на опозицията срещу съглашение сред Белград и Прищина, тъй като счита, че това опонира на виталните ползи на Сърбия и сръбския народ, заяви вестник " Блиц ".

Драшкович съобщи за телевизия Пинк, че би трябвало колкото може по-скоро да се стигне до обвързващо съглашение сред Белград и Прищина, предава Българска телеграфна агенция.

" Няма какво да се чака, замразен спор е замразена мъка и неуспех на Сърбия. Този проблем би трябвало да бъде решен ", сподели Драшкович.

Той уточни, че има и предложение на Европейски Съюз по какъв метод да бъде решен въпросът, да се почете позицията на Сърбия да не признава независимостта на Косово, а казусът да се реши по модела на двете Германии, които не се признаха взаимно, само че поддържаха всестранни връзки и двете бяха членки на интернационалните организации.

" Първо би трябвало да изхвърлим от приложимост тези приказки, че не можем да се разграничим сами със себе си. Това е прелестно за ушите, само че е надалеч от действителността. Косово бе територия в състава на сръбската страна до 1999 година ", сподели Драшкович.

По думите му, в случай че от косовската жарава се разгори огън, той доста елементарно може да обхване Босна и Македония и има единствено една мощ, която ще гаси този огън и това е НАТО.

Драшкович се разгласи за влизане на Сърбия в НАТО и предизвести, че множеството жители не знаят, че най-голямата заплаха за Сърбия в областта на сигурността и развиването е игнорирането на геополитическата реалност.

" Сърбия през днешния ден е дребен остров в океана на Европейски Съюз и НАТО и няма криле да прелети до Русия и да влезе в стопански и боен съюз с Русия ", акцентира Драшкович, съгласно който жителите са уверено срещу НАТО най-вече заради незнанието си и значително и от дебелоглав и ненавист.

Народът би трябвало да бъде просветен, добави той.

" Сигурно е, че Сърбия би решила множеството от проблемите си със сгурността и развиването като се причисли към НАТО ", счита Драшкович като акцентира, че по някои въпроси от народен и държавен интерес страната не трябва да слуша болшинството, незнанието, ината и пристрастеностите, а решенията би трябвало да се взимат рационално, в сходство с националните ползи на Сърбия
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР