Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован

...
Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован
Коментари Харесай

Сръбски служител обвини индиректно България за шпионския скандал в Белград

Председателят на сръбската парламентарна комисия за Косово и Метохия Милован Дречун съобщи в ефира на публичната телевизия РТС, че срещу Сърбия се водят голям брой хибридни интервенции от няколко страни.

Според него има връзка сред оповестеното видео и неотдавнашната реакция в България на идването в Ниш на съветски зенитно-ракетни системи С-400.

Освен това държавният чиновник напомни изказванията на Белград, че в Северна Македония има разследващ център, от където българското и хърватското разузнаване организират интервенции против страната му, предава " Фокус ".

Доказателство за това, както съобщи Дречун, е казусът с пуснатия видеозапис, на който се вижда по какъв начин съветски шпионин дава пари на хипотетичен почитан сръбски държавен чиновник.

" Сърбия би трябвало да надгради своя предпазен механизъм против тези хибридни интервенции, посредством които външни държавни или недържавни участници имат за цел да повлияят на външната и вътрешната политика на страната ", съобщи той.

" Това е неразделна част от хибридна интервенция, обвързана с идването на съветския президент Владимир Путин ", добави парламентаристът.

Той уточни, че за записа се знае доста малко и че има доста непроверени неща.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР