Председателят на СОС Георги Гергиев и втори в листата на

...
Председателят на СОС Георги Гергиев и втори в листата на
Коментари Харесай

Георги Георгиев към Васил Терзиев: Не познавате проблемите на София, министър Василев Ви спасява

Председателят на СОС Георги Гергиев и втори в листата на ГЕРБ за София се обърна с персонална позиция към претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев

 

Ето какво написа Георги Георгиев:

 

На вниманието на Васил Терзиев по отношение на последната му обява за това по какъв начин Политическа партия не били спрели парите за София:

Почитаеми Васил,
тъжно е, че трябваше през днешния ден, след следващата Ви проява на непознаване на проблемите на София в народен ефир, да Ви избавя министърът на финансите на Републиката. Той прочее не би трябвало да взе участие в акцията за локални избори в София. Или най-малко няма право, в случай че не е в отпуск. Това да беше единствено - тури му пепел.

В предизборната акция обстоятелствата към момента имат значение - ето Ви ги систематизирани и с доказателства към тях, нека до деня за размисъл да се ориентирате в ситуацията.

ФАКТ 1: София и всички останали общини НЕ получиха нито лев в допълнение финансиране за градския си превоз поради КОВИД кризатаи рецесията с горивата по предложение на кабинета Петков.

Такива средства ръководещите тогава от Политическа партия просто НЕ заложиха в бюджета за 2022 година

Затова на 15.02.2023 година народни представители от ГЕРБ-СДС го желаеха с оферти за промени в плана на Кабинета Петков - ползвам доказателство 1 - Предложение с вх. номер 47-254-04-44 от 15.02.2022 година Предложението на депутатите от ГЕРБ НЕ беше признато от Народното събрание.

ФАКТ 2: И при актуализацията на бюджета през юни 2022 година, държавното управление на вашата партия Политическа партия още веднъж НЕ предложи в допълнение финансиране за градския превоз в общините. Затова беше изработен втори опит от депутатите от ГЕРБ-СДС - доказателство 2 - предложение с вх. номер 47-254-04-248 от 23 юни 2022 година
Така, когато към този момент Политическа партия нямаше болшинство в Народното събрание и БЕЗ ПОДКРЕПАТА на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, бяха гласувани първите обезщетения за общините, в това число и за София от 74 млн. лева

Вашата партия НЕ внесе такова предложение, не ни поддържа на 13-часовото съвещание на бюджетна комисия и след това в пленарна зала.

ФАКТ 3: Метрото за Слатина беше включено в Плана за възобновяване от Атанас Пеканов - на 15 октомври 2021 година - на стр. 47, още е разполагаем документът на уеб страницата на Министерски съвет - доказателство 3 - извадка от проекта.
Идвайки на власт Вашите ментори и спасители Асен и Кирил, взеха, че ИЗКЛЮЧИХА плана от Плана - вижте стр. 45 - и той е на уеб страницата на Министерски съвет - доказателство 4 - извадка от окончателния проект.

ФАКТ 4: Столичният електротранспорт НЕ е получил 1,3 милиарда лева обезщетения за цените на ел. силата, не сте преписали вярно от известието на Министерство на финансите. 

P.S. Ако бяхте пристигнали на дебата за бюджета на София за тази година, щяхте да ги знаете тези неща

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР