Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева стана обект

...
Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева стана обект
Коментари Харесай

`Силен корупционен мирис` по коридорите на Софийски апелативен съд

Председателят на Софийския апелативен съд (САС) Даниела Дончева стана обект на невиждана офанзива от магистрат в същия съд. В заявление, разлепено в коридорите на Съдебната палата, съдията от Търговското поделение на САС Милен Василев упреква административния си началник в дейности със " мощен корупционен аромат ". Василев твърди, че Дончева е иззела непозволено правосъдни каузи, които са му били разпределени, с цел да ги преглежда персонално. Сред тези каузи е и т.д. № 2832/2017 година, с предмет на иск в размер на 102 млн. лева, написа " Правен свят ".

В следствие, със своя заповед, арбитър Дончева е сменила и правосъдния състав на Василев. " При по този начин описаните събития у мен остава мощното подозрение, че това е демонстрация на корупция от Ваша страна (макар да нямам доказателства за последното) ", написа апелативният арбитър. Той упорства Дончева да анулира личната си заповед и да се свика Общо заседание на съдиите от САС за разискване на подозренията му. Заявлението на магистрата приключва с думите: " Пожелавам Ви със здраве да си харчите почтено извоюваните пари. С пренебрежение... "

В отговор на питане по проблема, от пресслужбата на САС обявиха, че арбитър Даниела Дончева няма да разяснява " лъжи по неин адрес ". Според кабинета на Дончева: " Действията на ръководителя са съобразени с откритата до момента процедура, а смяната на правосъдните сформира е напълно в границите на член 106, алинея 6 от Закона за правосъдната власт (ЗСВ), където е посочено, че ръководителят на съда " може да ръководи правосъдни сформира от всички отделения при съблюдаване на правилото на инцидентния асортимент при разпределението на делата ".

По мотив съответното дело, породило подозренията на арбитър Василев, бе конкретизирано още, че " при единодушие на страните, то може да бъде прегледано обществено ".

Фактът, че заявката на арбитър Милен Василев е престояло съвсем седмица на таблото на САС, само че става необятно известно едвам през днешния ден, поражда подозрение, че арбитър Дончева е обект на акция по дискредитирането й като административен началник на най-големия апелативен съд у нас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР