Председателят на САБ Христо Мутафчиев предприе действия в подкрепа на

...
Председателят на САБ Христо Мутафчиев предприе действия в подкрепа на
Коментари Харесай

Съюзът на артистите е против закриването на Пернишкия театър Боян Дановски

Председателят на САБ Христо Мутафчиев предприе дейности в поддръжка на екипа на Драматичен спектакъл „ Боян Дановски “ в Перник. В диалог с Димитър Колев – ръководител на Общинския съвет в града, бяха разисквани проблемите, пред които е изправена локалната власт във връзка с културните си структури.
" Съюзът на артистите в България показва против съкращаването на чиновниците на театъра, изключително в интервала на изключителното състояние, в което се намираме. Съзнаваме нуждата от осъществяване на незабавна промяна и усъвършенстване на цялостната културна активност в общината, само че се противопоставяме против освобождението на експертите – артисти и чиновници на театъра, тъй като реформирането е интелектуален развой, а не внезапно и преждевременно деяние, което води единствено до заличаване на човешки ориси ", сподели Мутафчиев пред общинарите.
 Кметът на Перник подвига такса боклук с 800 %. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от това решение Кметът на Перник подвига такса боклук с 800 %. Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от това решение
Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия се разграничава от следващото решение на кмета на Перник Станислав Владимиров, което е в несъгласие със соц...
По думите му в първите работни дни след Новата година ще се организира диалог с и с други представители на локалната власт, " с цел да ги убедим, че би трябвало да се погрижат по-скоро за съставянето на ясна тактика за оздравяването и стабилизирането на културните си институти, в сравнение с за обезличаването им. Извършена вярно, сходна тактика би довела и до мечтаното усъвършенстване на разноските “.
Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия поддържа тази позиция и е срещу закриването на спектакъл " Боян Дановски ", който е с дългогодишна традиция и е един от най-хубавите извънстолични театри в България.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР