Председателят на правната комисия Данаил Кирилов оспорва заключенията на президента,

...
Председателят на правната комисия Данаил Кирилов оспорва заключенията на президента,
Коментари Харесай

Правната комисия в парламента отхвърли поредното вето на президента

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов оспорва заключенията на президента, че измененията в закона дават опция за " скрита безвъзмездна приватизация " на сдружения от забранителния лист

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Румен Радев наложи несъгласие върху закон, допускащ скрита приватизация

Увеличава се ползата към сдруженията от забранителния лист, написа в претекстовете на президента
17 окт 2018
Поправка под прикритие

Икономическото министерство се пробва да прокара законова смяна, с която да позволи на неразрешените за приватизация сдружения да апортират парцели в смесени компании
31 авг 2018 Парламентарната правна комисия отхвърли причините, с които предходната седмица президентът оспори измененията в Закона за държавната благосъстоятелност, препоръчани от ръководещите и дефинитивно гласувани на 10 октомври. При гласуването на ветото във вторник в комисията законът бе подсилен с девет гласа " за " (осем на депутати от ГЕРБ и Христиан Митев от НФСБ), и трима срещу - от Българска социалистическа партия. Официално вносителите на законопроекта са депутати от " Обединени патриоти " и няколко знакови представители на ГЕРБ.

С измененията в закона се основава опция да се апортират парцели и движимости, благосъстоятелност на държавни и общински предприятия от забранителния лист за приватизация, в смесени сдружения. В претекстовете си към ветото президентът Радев сочи, че това е опция за " скрита безвъзмездна приватизация " на сдружения от забранителния лист.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Председателят на правната комисия Данаил Кирилов оспорва тези изводи с аргумента, че тази благосъстоятелност няма да може да се апортира в частни компании, а единствено в държавни или общински сдружения. Затова и отпаднала нуждата апортиращият да има блокираща квота при взимането на решения за ръководството на новото сдружение.

" Спорът е дали държавна или общинска благосъстоятелност може да стигне до частни ръце. Ние твърдим, че да, а вие - че не " - по този начин Крум Зарков от Българска социалистическа партия заключи полемиката, която продължи към 45 минути. Окончателното гласоподаване на ветото е в сряда. За да бъде отхвърлено, минимум 121 депутати би трябвало да одобрят още един път измененията в закона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР