Председателят на ПП АБВ Румен Петков настоя, България да преустанови

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков настоя, България да преустанови
Коментари Харесай

Румен Петков: България трябва да преустанови действията си за дялово участие в терминала край Александруполис

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков настоя, България да прекрати дейностите си за дялово присъединяване в терминала край Александруполис.

„ В Народното събрание предходната седмица се взе незаконно решение за дялово присъединяване на България с 20% в терминала Александруполис. България се включва да поддържа частна самодейност, в което няма неприятно, само че в това време Гърция е построила голям терминал, който да може да приема всички танкери. А гръцкият систематичен оператор е свалил цените на допустимо най-хубавите условия за ползващите терминала – там ние нямаме присъединяване, както не би трябвало да имаме присъединяване и в Александруполис ", съобщи Петков по време на конференция.

„ По създание България потегля да финансира "Капелузос груп " и това би трябвало да спре незабавно. Трябва да е ясно, че нашите пари ще отидат не за българската сигурност. И в случай че ние не си даваме сметка, че пилеем едни пари, които в следствие ще оскъпят газта на българските жители, не виждам какво друго можем да създадем. Още повече че България има скръбен опит със същата компания. Не може Народно събрание да реши „ Булгарстрансгаз “ до края на 2018 година да предприеме нужните дейности за присъединяване в този терминал. На това би трябвало да се постави край и ние от АБВ настояваме да се преустановят тези дейности. Апелът ни е към Народното събрание да се спрат тези безумно дейности “, сподели още Петков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР