Председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на ПП

...
Председателят на ПГ на Обединени патриоти и лидер на ПП
Коментари Харесай

Сидеров иска от правителството пряк полет София-Техеран

Председателят на ПГ на Обединени патриоти и водач на Политическа партия "Атака " Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила бе на посещаване в Иран, където организира срещи на високо ниво, оповестиха от пресцентъра на партията.

По време на визитата си той беседва с първия вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири за капацитета за развиване на търговско-икономическите взаимоотношения.

Сидеров гостува и в иранския парламент. Там той бе посрещнат от ръководителя на групата за другарство с България господин Али Бейги. Двамата разискаха връзките сред страните ни.

"За първи път съм в Иран. Позицията на партията ни е за по-широко съдействие, само че и по-голям суверенитет във външната политика. Ние сме член на Европейски Съюз и НАТО, само че не пречи да поддържаме другарски връзки със страни отвън Евросъюза. За нашата партия е значимо да развиваме стопански връзки с Русия, Иран, Китай. Сега сме част от ръководещата коалиция в България и ще се опитаме да влияем в тази посока ", съобщи Сидеров пред иранския народен представител реакционер.

Пред сътрудника си Сидеров изясни, че "Атака " поддържа положителни връзки с сходни партии в Европа като Северната лига в Италия, Партията на свободата в Австрия, Фронт национал във Франция и би трябвало всички да се съберат в един алианс. "Ще се веселя да получим поддръжка и от Иран ", добави той.



По думите му, до момента в който сме домакини на Европейски Съюз, би трябвало да повлияем за връзките сред Иран и Съюза. "Това е добър късмет за двете страни. Има български компании, които биха работили на драго сърце с Иран и хората от финансовите среди би трябвало да работят в тази посока. Историята е потвърдила, че глобите не са решения и не работят. Европейски Съюз ще се еманципира от Съединени американски щати и ще има положителни благоприятни условия за съдействие. Лично се наемам да работя в тази посока ", добави Сидеров и предложения Бейги и негови сътрудници от консерваторите от иранския парламент на посетители в България.

Освен това, ръководителят на "Атака " посочи, че е от изключително значение да се открие директна въздушна линия София-Техеран и би трябвало да се работи за по-скорошното реализиране на връзката.

От своя страна иранският народен представител съобщи, че вършат всичко допустимо под формата на групите за другарство да развиват връзки и за тях България е доста значима страна.

Сидеров участва и на откриването на Ирано-български бизнес конгрес в Техеран. Събитието се организира при засилен интерес от над 150 ирански компании и е за да насърчи директните контакти сред бизнеса от двете страни при основаване на удобни условия за развиване на двустранните търговско-икономически връзки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР