Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи коментар в

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи коментар в
Коментари Харесай

Цветан Цветанов не се притеснява от проверка на имотите му

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи коментар в Народното събрание във връзка сигнал в прокуратурата за новопридобит от него апартамент. „ Нямам никакви терзания от нищо , аз съм безупречен български жител и съм го потвърдил, и в никакъв случай не съм се крил “ , съобщи Цветанов.
 
Според обява на „ Свободна Европа ” Цветанов придобил апартамент, заемащ цялостен етаж в първокласна постройка в София, откакто през 2018 година трансферирал на фирмата-строител две свои жилища. Изданието твърди, че зам.-председателят на ГЕРБ е придобил парцела на по-ниска цена от пазарната.
 
Малко по-късно стана ясно, че в прокуратурата е постъпил сигнал от Гражданско придвижване БОЕЦ , който е обвързван с въпросния апартамент на Цветанов, сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова. Тя добави, че по преценка на прокурор от ВКП ще стане ясно дали ще бъдат подхванати следващи дейности.
 
„ Обичайно процедурата протича с условие на документи от Агенцията по вписванията, снемане на пояснения от покупател и продавач. След това се прави и оценка на парцела. Възможно е и КПКОНПИ също да прави инспекция по случая “, позволи Арнаудова.
 
Заместник основният прокурор Иван Гешев сподели, че организацията, подала сигнала, е от тези, които постоянно пишат на прокуратурата . Въпреки това всички данни ще бъдат тествани.-->
 
Попитан за по-ниската цена, Цветанов съобщи, че двата жилището, които е заменил за новия, са на доста по-хубаво място. Той изясни, че е доплатил по банков път и 100 000 лева за разликата от към 40 квадратни метра.
 
Цветанов уточни, че договорката е направена по българското законодателство.
 
„ Н яма нищо, което да е нелегално, няма никаква сделка с който и да било “, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР