Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сезира Прокуратурата, ДАНС

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски сезира Прокуратурата, ДАНС
Коментари Харесай

Пеевски сезира службите за 400 проруски бота, които водят дезинформационна война на територията на България

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски сезира Прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи за мрежа от 400 бота, които организират дезинформационна война и проруска агитация на територията на България, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

„ Сигналът е обвързван с оповестени данни за резултати от изследвания на Фондация за филантропични и обществени проучвания от проф. Димитър Вацов, ръководител на УС на ФХСИ, оповестени в уеб страницата на Фондацията и коментирани в медиите за “Машина от сайтове-гъби ” които са близо 400 и създават по 2000 изявления на ден, усилвани в допълнение посредством обществените медии “, се споделя в прессъобщение от Движение за права и свободи.

ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата би трябвало да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа, упорстват оттова. „ Да се разбере има ли доказателства, че Русия организира дезинформационни акции, с цел да бъдат комплицирани хората посредством непрекъснато изменящи се разкази и версии за събитията, като с това заплашва гражданското общество и обществения мир ", се прибавя в прессъобщение
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР