Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски определи като арогантно

...
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски определи като арогантно
Коментари Харесай

Пеевски остро срещу Митрофанова: Проявява арогантно и нагло поведение, назидава и разпорежда - няма да останем безучастни

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски дефинира като надменно държанието на съветската посланичка Елеонора Митрофанова във връзка собствеността на Руската черква. Той съобщи, че страната неотложно би трябвало да заведе дело за собствеността на храма. По-рано в петък Митрофанова участва на възобновяването на църковното служение в Руската черква и разяснява, че разполагат с всички документи, в това число и нотариален акт, който потвърждава собствеността на храма.
 
" Днес бяхме очевидци на надменно и безочливо държание от представител на непозната страна - съветския дипломат Митрофанова. Представител на непозната страна, който си разрешава да заключва и отключва християнски православен храм, да дава оценки на правовата страна и нейните държавни органи и да слага под въпрос способността на институциите да защитят ползите на българските жители, да назидава и разпорежда ", акцентира възмутено Пеевски.
 
Той показва, че политиците у нас не могат " да останат безучастни към опитите България да бъде отклонена от посоката, която пое преди 34 години ". Народният представител от Движение за права и свободи е безапелационен, че тъй наречените Руска черква на процедура е българска благосъстоятелност.
 
" Този имперски жанр на деяние е недопустим и призоваваме настоятелно министъра на районното развиване и благоустройството неотложно да заведе дело за собствеността на храма, защото има събрани безспорни доказателства за това, че църквата " Св. Николай Мирликийски - Чудотворец " е българска. Единствено като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес ", съобщи Пеевски.
 
Отново подсещаме, че няма да допуснем про-Путин сътрудници да заключват български православни храмове ", зарече се новият водач на ПГ на Движение за права и свободи. И добави, че църквата е на миряните и на българските християни. В евроатлантическа България не може да се допусне вмешателства, които ощетяват хората и заплашват демокрацията ", безапелационен е депутатът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР