Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев призова

...
Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев призова
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Изгонването на духовници от България е възмутителен и срамен акт


Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев прикани православните християни в България да се обединят и да изразят своето противоречие с изгонването на духовници от България. Той прикани всички същински и вярващи православни християни да излязат на митинг пред Руската черква в София тази неделя от 10 часа.

Ето какво написа водачът нс партия МИР в страницата си във Facebook:
-->
“Има Православие у нас, има и български народ; няма Православие - няма и български народ!

В Руската черква в София се намира гробът на Св. Серафим Софийски Чудотворец, който е единственият светец, който е канонизиран по едно и също време от две поместни православни църкви - Българската и Руската.

Руската черква е свято място и един от най-знаковите знаци освен на София, само че и на цяла България.

Изгонването на духовници от България, чието предопределение е да служат на Бога и хората, да проповядват мир и приятелство сред народите, е възмутим и неприличен акт. Той цели да прекъсне връзките сред Българската и Руската православна черква и да постави завършек на връзките сред двата православни, славянски и приятелски нации.

Категорично се опълчвам на тези опити и приканвам тези, които си разрешиха да изгонят от България православни духовници да се разкаят, да се смирят и да се вразумят!

Призовавам всеки православен християнин тази неделя (24.09.2023 г.) от 10 часа да пристигна пред Руската черква в София и да изрази своето противоречие с изгонването на свещеници от Руската православна черква от България.

Отче, елементарни им, тъй като не знаят какво вършат! ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР