Председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов не е собственик и

...
Председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов не е собственик и
Коментари Харесай

БНБ: Бойко Борисов не е банкер

Председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов " не е притежател и не взе участие в органи на ръководство на търговски банки в България ", заяви Българска народна банка на уеб страницата си " във връзка на постъпили запитвания и обществени мнения предоставяме следната информация ".

Заявлението явно е от вътрешния министър Бойко Рашков, че десетки милиони, отпуснати за градежа на автомагистрала " Хемус ", са минали през банка, обвързвана с Бойко Борисов и са изтекли в чужбина.

" Данните за членовете на органите на ръководство и акционерите с акционерно присъединяване над 10% във всяка банка в България се разгласяват в тримесечното издание " Банките в България " на Българската национална банка. Българска народна банка получава информация за всяко лице, придобило 3 и над 3 на 100 от акциите с право на глас в банка, и авансово утвърждава всяко лице, което има желание да придобие 10 и над 10 100 от капитала на банка в България.Банковата система е защитена от непремерени изявления в общественото пространство, в резултат на построената надеждна надзорна и регулаторна рамка.Добра интернационална процедура е политиците да се въздържат от сходни изявления ", се споделя в изказването на Българска народна банка.

Самият Борисов окачестви думите на Рашков като неистина и го прикани да оповести коя е банката, за която приказва.

Преди ден вътрешният министър сподели, че " един от известните строители на пътища от началото на годината е превел 21 млн. лева в Обединените арабски емирства ", само че още веднъж не назова името на строителя.

Разследващият уебсайт Bird.bg заяви, базирайки се свои източници, че строителят на " Хемус ", който е превел 21 милиона към Дубай, е Велико Желев, притежател на компанията " Хидрострой ". Според източниците на уеб страницата парите са минали през БАКБ на Цветелина Бориславова, която е някогашна партньорка в живота и бизнеса на Бойко Борисов.

В петък Министерство на вътрешните работи показа данни от следствието си на скица, при която десетки милиони, отпуснати предплатено за градежа на " Хемус ", са били, само че към този момент няма разкрития за строителя, превеждал пари в Дубай.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР