Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Народното

...
Председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на Народното
Коментари Харесай

НС заседава извънредно заради дружеството Олимпик и проблемите с Търговския регистър

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева привиква изключително съвещание на Народното събрание. Депутатите ще се съберат в пленарната зала през днешния ден в 13:00 часа.

Народното събрание прекъсва лятната си почивка, с цел да изслуша премиера Бойко Борисов за проблемите с Търговския указател и с цел да разиска проблема с банкрута на кипърското застрахователно сдружение "Олимпик ".

Заседанието е по искане на Българска социалистическа партия.

Парламентът ще заседава при дневен ред от две точки, записан във импортираното от левицата искане. Първата е, план на решение за предприемане на дейности по отношение на отнемането на лиценза за осъществяване на застрахователна активност на кипърската застрахователна компания "Олимпик ".

С решението се задължава министъра на финансите да предприеме дейности по търсене на благоприятни условия за възобновяване на платените суми и гарантиране на правата на засегнатите жители. Настоява се и Комисията за финансов контрол до 7-ми септември да показа пред Народното събрание повсеместен отчет за надзора върху активността на кипъркото сдружение у нас, както и информация за настоящото положение на Гаранционния фонд.

В дневния ред е и чуване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка със сигурността на електронните бази данни, съхранявани от Агенцията по вписванията и Министерството на правораздаването и отговорността за зародилата рецесия.

За да бъде извършено изключителното съвещание, е нужен кворум от най-малко 121 народни представители.

Заявка за изключително съвещание Българска социалистическа партия даде още в края на предходната седмица и разказа протичащото се като невиждана рецесия в системите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР