Председателят на парламента Росен Желязков . Той произнесе реч от

...
Председателят на парламента Росен Желязков . Той произнесе реч от
Коментари Харесай

Украински депутати разпънаха български флаг при посещението на Желязков във Върховната Рада

Председателят на Народното събрание Росен Желязков. Той произнесе тирада от трибуната на Върховната Рада. С думи на украински стартира словото на Желязков. Цитира и думите на един от най-известните украински поети - Максим Кривцов, който споделя “Ще си върнем живота ”.

България изрично осъжда пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и се ангажира със стратегическа помощ, сподели още ръководителят на Народно събрание.

Желязков акцентира, че помощта за Украйна е сложена на най-високо равнище със седем решения на Народното събрание за даване на БТР-и, зенитно управляеми ракети и муниции. Желязков се застъпи и за евроинтеграцията на страната.

" В навечерието на втората година от съветската експанзия през днешния ден аз съм тук при вас, с цел да изразя удивление от безпримерния подвиг на украинците и да заявя безусловната поддръжка и съпричастност на моята страна към идеята на Украйна ", съобщи той.

" В дългия лист на закононарушенията против човечеството би трябвало да откри място и закононарушението „ кражба на бъдеще “, уточни още ръководителят на Народното събрание.

Речта на Росен Желязков няколко пъти беше прекъсвана от бурни овации на украинските депутати.

Украински народни представители от двете страни на залата разпънаха българския байрак.





























Снимки: Пресцентър на Народното събрание
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР